pub-1860989905298420 Диета при Рак | Рама

Диета при Рак

Диетата при рак не трябва да съдържа бързо приготвени храни – хамбургери, сандвичи, пържени картофи, газирани напитки, мазни меса, бекон, колбаси, консерви. В храненето трябва да преобладават разнообразни плодове, с предпочитание към горските – червени боровинки, къпини, малини. Препоръчват се зеленчуци и особено продукти от пълнозърнести храни- зърнени култури, хляб, мюсли. При злокачествено заболяване също така е особено важно да се употребява зелен чай, отделни видове ядки, особено бадеми и орехи.                      Това, което трябва да се направи, за  справяне със страшната болест, е коренно да се промени начина  на живот и хранене
Злокачествените образувания „изяждат” всичката захар, която постъпва в организма във всякакъв вид – дори от плодове, включително и цитруси, с изключение на лимоните. Лимоните, а донякъде и портокалите стимулират производството на лимфоцити. Тези клетки убиват туморите, тъй като тяхната функция е да разбива причиняващите рак субстанции.Правилната диета включва приемането на определени ястия, богати на антиоксиданти.Кои са храните с най-високо съдържание на антиоксиданти?
Броколи
Зеленчукът има противоракови свойства – съдържа високо количество сулфорафан, който е особено ефикасно вещество за увеличаване на защитните ензими в организма и унищожаването на химикалите, които предизвикват рак. Броколи може да се консумира в салати, омлети, и др.
Горски плодове
Всички горски плодове са богати на фито-хранителни вещества. Дребните плодове (малини, ягоди, боровинки) са първокласен източник на противоракови полифеноли. За предпочитане е червените боровинки да се консумират в сушено състояние – например като добавка към мюсли.Добре е дневно да се приема по половин чаша.
Домати
 Най-добрият източник на ликопен – картеноида, който придава на доматите червен цвят. Установено е, че ликопенът спира растежа на раковите клетки в ендометриума.
 Най-голяма е ползата от сготвените домати, защото топлинната обработка увеличава количеството на ликопен, което може да се поеме от организма.
Орехи

Орехите помагат срещу рака на гърдата и на простатата. Най-полезно е да се ядат по 30 грама орехови ядки на ден.
Чесън
Добре е скилидките да се консумират смачкани, защото така се отделят полезни ензими. Здравословно съчетание е смачканият чесън да се добави към богатия на ликопен доматен сос в края на приготвянето му.
Зрял фасул-Боб
 Бобът помага срещу рак на гърдата и на дебелото черво. Препоръчва се няколко пъти в седмицата към другите зеленчуци и салати да се добавя по половин чаша боб.
Грозде
 Най-силно изразен противораков ефект се постига от червеното грозде заедно с ципите и семките.
Към изброените дотук се включват още зеле, червено цвекло, авокадо, праз, люти чушки, джинджифил, алое, куркума, мед, шоколад и червено вино. Ресвератролът в червеното вино има  противораково действие (препоръчва се умерена консумация).
                     
  ВИЖ ОЩЕ - СОДА БИКАРБОНАТ СРЕЩУ РАК
                                      
                                                     Захарта е отлична среда за рак
                                                                     ДЖИНДЖИФИЛ
                                 УНИКАЛНИЯТ ЖЕНШЕН
                                  ТУЧЕНИЦА - ПОЛЕЗЕН ЗЕЛЕНЧУК
                                               ТАЙНИТЕ НА ЛИМОНА
                                      ОРЕХИ- ХРАНИТЕЛНИ КАЧЕСТВА
                                           Лапад срещу пролетна умора
                                             БИЛКИ ПРОТИВ СТРЕС И БЕЗСЪНИЕ
                                              Нахут-ползи за здравето
                             

                                          

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers