pub-1860989905298420 Женшен | Рама

Женшен


Преди повече от 3000 г. китайските лечители са открили, че коренът на женшена притежава необикновени свойства. Наименованието му означава жен-човек и шен-корен и наистина формата на корена наподобява човешка фигура.
Женшенът има дълъг живот,  350-400 години, той расте бавно, като натрупва в себе си огромно количество полезни вещества. Шведския ботаник Карл Линей го нарича всеизцеляващ.
Благодарение на уникалния си състав, женшенът се прилага при преумора и слабост, отслабване и импотентност, за регулиране обмяната на веществата. Женшенът стимулира централната нервна система, като повишава  работоспособността. Действа противовъзпалително, противоанемично, жлъчогонно, антиоксидантно,адаптогенно и антисклеротично.Той повишава имунологичните функции, които предпазват от образуването и разрастването на раковите клетки.
       В лечебни дози женшенът е безопасен, но някой хора са чувствителни към растението. Може да предизвика безсъние, нарушение в менструалния цикъл, хипертониците трябва да се консултират с лекар преди употреба.
  
   Женшен с мед - сладка рецепта за здраве
Вземете 50-60 г корени от женшен и ги сложете в буркан с 1кг. мед. Вземайте по една чаена лъжичка дневно през пролетта и зимата.
   
  Женшен целебна настройка  -при умствена и физическа преумора или възстановяване след заболяване.
Залейте с вряща вода 50 г корен от растението. Оставете го да престои 3 часа, след това го наситнете и сложете в 1/2л водка(40 - градусова), да престои 20 дена на тъмно място. Взема се по една чаена лъжичка дневно, половин час преди ядене, без да се пие вода. Курсът на лечение е три месеца с две прекъсвания по десет дни.

                      Виж още:
                                                            ДЖИНДЖИФИЛ 
                                           УНИКАЛНИЯТ ЖЕНШЕН
                                                  ТУЧЕНИЦА - ПОЛЕЗЕН ЗЕЛЕНЧУК
                                               ТАЙНИТЕ НА ЛИМОНА
                                      ОРЕХИ- ХРАНИТЕЛНИ КАЧЕСТВА
                                           Лапад срещу пролетна умора
                                             БИЛКИ ПРОТИВ СТРЕС И БЕЗСЪНИЕ
                                              Нахут-ползи за здравето
                             

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers