ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ


Днес разглеждаме храната, изхождайки от две позиции-като средство за осигуряване на жизнената дейност и като възможност да получим чувствена наслада. 
В съвременното общество се прави всичко за получаване на повече обонятелни усещания без да се следи за здравословната стойност на храната.Привържениците на кулинарията са извратили нормалните вкусови и хранителни потребности на човека. Ориентацията към задоволяване единствено на чувствените усещания води само до едно – незабелязано разрушаване на органите, поява на неизлечими болести и преждевременно остаряване. С храната човек може да се извиси, а може и да се принизи и да превърне тялото си в източник на страдания. За максимално получаване на жизнена сила спомагат: храненето с прясна храна според сезона на територията на която живеем-плодове, зеленчуци и сокове от тях.Целозърнести булгури и бобови, орехи, ядки, семена от растения,мед, чиста вода, мляко. Редовно се хранете всеки ден, но след като сте усетили глад. Вечеряйте умерено преди залез слънце, за да може храната да се усвои преди сън. Отрицателните емоции нанасят вреда на храносмилането затова се хранете с настроение и благодарност. 
 Прочетете още за храните, които даряват сила, здраве, хармония, радост дълъг живот:
                                                                           ДЖИНДЖИФИЛ срещу рак
                              ЧЕСЪН - ПРИРОДНИЯ АНТИБИОТИК
                                          УНИКАЛНИЯТ ЖЕНШЕН
                                  ТУЧЕНИЦА - ПОЛЕЗЕН ЗЕЛЕНЧУК
                                               ТАЙНИТЕ НА ЛИМОНА
                                      ОРЕХИ- ХРАНИТЕЛНИ КАЧЕСТВА
                                                        

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers