pub-1860989905298420 Да се предпазим от чуждата енергия | Рама

Да се предпазим от чуждата енергия

 Емпатия е възможността да усещаме емоциите на другите хора, да поставим ума си в тялото на другия и да усетим какво той чувства. Хората, които несъзнателно правят това се наричат емпати, а прекалено чувствителните такива - интуитивни емпати. Именно последните са силно уязвими от чуждата психична енергия, в действителност това може да е доста мъчително. Какъв е проблема? Тези хора обикновено са любезни , добри и отстъпчиви, не желаят да влизат в спорове и разногласия.
Истината е, че трябва да бъдете директни и истински със себе си. Да казвате това, което мислите, и да мислите това, което казвате. Просто да бъдете себе си, да умеете да изразявате себе си и да не се страхувате да го правите.
Кажете с увереност: „Не!", когато е необходимо – сложете граница! Не съм се появил на този свят за да живея според вашите очаквания. Вие живейте своя живот, а аз ще живея моя собствен.
Методи за справяне с чуждата психична енергия:

1.Няма как да угодите на всички!
Запомнете! Не е възможно всички да ви харесват. Веднъж проумеете ли това, вече няма да сте толкова уязвими и да приемате боклуците [енергията] на другите. Всеки един човек  е тук по свои, различни от вашите причини и цел. Всеки върви по своя собствен житейски път. Едни ще ви обичат, други ще ви мразят – нормално е. Колкото по-здраво се държите за себе си, толкова по-малък е негативния ефект от чуждата енергия – ясно обособената цялост се забелязва отдалече, привлекателна е и изглежда здрава и солидна. Трябва да приемете себе си на 100% – това което сте. А ако хората не ви обичат или не ви приемат такива каквито сте, лошо за тях – свободни са да хващат пътя.

2. Силата на избора.
Сами избирате дали да позволите на някой да навлезе в личното ви пространство. Съзнателно или подсъзнателно, сами избирате да приемете поканата на даден човек да се „възползва от вас". Без покана никой не може да навлезе в личното ви господство. Много от нас често несъзнателно оставят „трохички", покана за другите. Силата на поканата се изразява в това, че или отправяме покана към околните за да навлязат в господството ни – следователно им даваме контрол, или хващаме подхвърлена покана целяща точно същото – съгласяваме се. Това е една борба за доминация на първично ниво убягваща на съзнанието. Истината е, че трябва да бъдете осъзнати когато общувате. Всеки ден си казвайте, че вие решавате дали да позволите на околните да навлизат в личното ви господство.

3. Научете се да не отдавате лично внимание, когато не е необходимо.
Сигурно сте чували за енергийните вампири? Енергийният вампир е човек, който използва енергия ви за да оцелява. Това е паразит. Паразитите могат да живеят само в приемна среда. И тъй като вселената се стреми към баланс и работи чрез обмяна на информация, когато обръщате внимание на такъв човек, вие всъщност му отдавате значение – отдавате му от собствената си енергия.Решението е елементарно - спрете да отдавате внимание на хора, които не го заслужават. Но какво ни кара да отдаваме енергия на тези хора? Паразитът с годините е развил умения, с които да манипулира хората. Той изпраща покани – примамки. Така енергийните вампири карат приемника да мисли за тях. Понякога дори не е задължително да има директен контакт, като разговор например. Това може да стане чрез странен поглед или чрез езика на тялото – комуникация на първично ниво, убягваща на съзнанието. И тъй като мислите са енергия, те се зареждат с енергията, която им отдавате – в случая вашето внимание. Старайте се да наблюдавате къде насочвате вниманието и мислите си. Запитайте се: В какво съм фокусиран в момента – в това което искам, или в това от, което се страхувам? Отървете се от социалните очаквания и модели.


4. Бъдете мъдри и свободни.                                                                         Излезте сред природата, дишайте свободно и осъзнато, пречистете се, заредете се с положителни емоции. Почуствайте се свободни, необременени.                                                                                     Всяка емоция има уникален модел на дишане – дишайте осъзнато, наблюдавайте. Връзката на дихателната система с емоционалния център е двупосочна. С дишане можете да повлияете емоционалното състояние. Дишането при хората се подчинява, както на съзнателния, така и на подсъзнателния контрол – може би не е случайност. Дишането е връзката между съзнанието и подсъзнанието. Бъдете като пеперуда – чувствителни, но мъдри. Защо е толкова трудно да хванете пеперуда? Тя е едно от онези крайно чувствителни и крехки създания, но владее мъдростта на природата и отказва да приема вашата енергия – това е причината поради, която се затруднявате да я уловите. Дръжте погледа си високо, изправете се, не поглеждайте надолу – тайната на езика на тялото. Психологът Албърт Мерабиън, установява че общото въздействие на едно послание е 7% словесно, 38% – вокално [височината на гласа, интонацията и други звукови характеристики] и 55% от езика на тялото - по голямата част от информацията в едно послание се предава без думи. Начинът по който се носите в света говори много за това как виждате себе си. Бъдете проводник, алхимик – не задържайте нищо в себе си. Единственият начин да промените външното отражение е да промените вътрешната си нагласа. Начинът по-който се чувствате е и начинът по-който ви виждат другите. Тялото изразява текущото емоционално състояние. Запитайте се – „как се чувствам в момента?" – и обърнете внимание на начина, по който стоите в пространството.

5. Поемете отговорност за вътрешното си благосъстояние. Вие сте единственото нещо, над което имате пълен контрол. Ваша е отговорността да се грижите за чувствата и емоциите си, да сте наясно с тях във всеки един момент от деня. Поддържайте емоционална хигиена. Вселената ни среща с различни хора за да ни провери. На тези хора, които източват енергията ни, не трябва да се дава сила и власт. Придържайте се към чувствата си и приемете, че вие проектирате собствената си реалност. Слушайте сърцето си, онзи вътрешен глас който винаги знае, кое е най-добре за вас - истинското ви АЗ. Ако желаете да сте щастливи и здрави – слушайте внимателно и не го потискайте – нали все пак това сте вие. Уважавайте се и се обичайте.Открий себе си! Бъди себе си. Обичай себе си за това, което си. Не се борете с чувствата си – безсмислено е, вместо това бъдете мъдри и се възползвайте от това, което постъпва чрез сетивата в главата ви. Човешкият мозък е приемник на информация. Нормално е съвсем съзнателно да контролирате потока на информация. Когато програмата по телевизията не ви харесва – сменяте програмата. Толкова е просто. Отървете се от страхът, като приемете себе си. Страхът позволява несъществуващи неща да стават реалност.Образът който виждате за вас самите е ключът за благоприятната ви реалност. Питайте се – жертва ли съм? Ако се чувствате като жертва, значи доброволно давате власт на другите над вас – т.е. приемате тяхната енергия. Проумейте, че това как виждате себе си е единственото нещо, което има значение. Промените ли възприятието за себе си, ще откриете силата, с която може да променяте реалността!                      


Виж още ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ
                   
                 Как да укрепим връзката ни с парите

                         Зли очи или нещо против уроки

                              Пожелай си нещо на новолуние

                              да се предпазим от чуждата енергия

                     Полезни растения

                              Как да се справим с енергийни вампири
                                                                Ръката на Фатима
                            Нива на защита
                                                  Водата пречистващо средство



ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers