pub-1860989905298420 Как ни влияят лунните фази ... | Рама

Как ни влияят лунните фази ...


   Новолуние 

Когато Луната застане между Земята и Слънцето, тя (Луната) остава в пълен мрак и на земята цари нова Луна. Затова новолунието се отбелязва в календарите с черно кръгче.
Това е времето за ново начало на всяка работа.Сега направетепланове за бъдещето.Ако искате да се оттървете от лоши привички, този ден е най-подходящ за начало.Тогава настъпва период на особенни импулси за човека,готовността на тялото да изхвърли токсини е максимално. Който гладува в този ден ще предотврати много болести.
В земеделието сега е време за обработка на почвата, торене, плевене, борба с вредителите. След подрязване болните дървета могат да оздравеят в такъв ден. За козметични процедури от Новолуние до Пълнолуние е подходящо време за подхранване с кремове и балсами. Добре е да се правят масажи укрепващи със съответни масла.
                   Нарастваща Луна
Часове след новолунието се появява полумесецът- началото на нарастващата Луна. Нарастващата Луна събира,зарежда, съхранява, гради набира сили. Това време е добро за реализация и инициатива. В    земеделието е добре да се сее това, което дава плод над земята(салати, магданоз, краставици, зърнени култури).
Внимавайте с количеството поета храна, защото при нарастващаЛуна се пълнее по-лесно.
                     Пълнолуние
Луната показва ясният си кръгъл диск на небосвода. При пълнолуние се изострят емоциите и сексуалността .Възникват повече конфликти, скандали и престъпни деяния.
В земеделието е добре да се сее това, което дава плод над земята, пълзящи растения (бобови култури, чушки, домати, дини, тикви, зърнени култури).
Отрязаните в този период дървета могат да загинат.
Пълнолунието е подходящо за козметични процедури свързани с косата и ноктите. За красив и здрав маникюр, лакирайте ноктите по пълнолуние или когато Луната е в Лъв, Скорпион, Водолей. За подхранване и увеличаване растежа накосата,правете манипулации по пълнолуние до няколко дена след пълнолунието, и когато Луната е в Лъв.
                        Намаляваща Луна
Луната продължава своя път, като започва да намалява от едната страна. Намаляващата Луна отмива, изплаква, издишва, суши. Жизнената енергия намалява,да се избягват тежки физически натоварвания.
В земеделието се препоръчва да се сее, това което дава плод под земята (ряпа,цвекло,лук,моркови),  храсти,дървета, ягоди.
В козметиката е добре да се правят манипулации против акне и пъпки, при намаляваща Луна не остават белези. Да се правят масажи за отпускане или за изхвърляне на токсини.
В дните на намаляваща Луна домакинската работа се удава по лесно. Прането става по-чисто, особено ако се пере в дни на водата(Луна в Рак,Риби или Скорпион).Проветряването, чистенето се прави по-успешно
при намаляваща Луна в дни на въздуха (Водолей, Близнаци,Везни).

              Имате ли наблюдения свързани с лунните фази, споделете в коментарите . . .

Прочетете още: Кола според зодията

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers