pub-1860989905298420 Арбанаси | Рама

Арбанаси



                    Чудотворни икони   
В царквата на  манастира Св.Богородица в Арбанаси се съхранява чудотворната икона "Света Богородица Троеручица", донесена от Атон.Иконата е обкована със сребро дарено от търговец, чието дете оздравява след молитви пред Божията майка. Една от легендите разказва как Богородица се явила на монах в Атон и му наредила нейната  икона да бъде занесена в Търново. Монахът пътувал из  България и попаднал в Арбанаси. Има и други легенди и предания как иконата е попаднала в манастира, но по-интересното е, че хората вярват че иконата е чудотворна. 
Разказва се, че най-много чудеса стават на храмовия празник - 15август, Голяма Богородица.Хората разказват за дете което било в кома, което дошло в съзнание и станало, след като близките му се помолили на иконата.
Най-често пред иконата застават жени, които искат да станат майки.Те обикновено нощуват в храма на 15август, през цялата нощ се молят на Богородица да ги дари с рожба, а на сутринта се докосват до иконата и палят свещ.
Друга чудотворна икона е тази на Св.Никола Чудотворец в манастира "Св.Никола" в Арбанаси.Тя помагала при различни болести и грижи, ако се молите от душа. Монахините разказват, че е много важно с какви чувства влизате в храма.Първо трябва да благодарите за това което имате, след това да се разкаете и накрая да споделите това което ви мъчи.

Споделете ако сте ходили и имате впечатления😊 
                Прочетете още:
                              РУПИТЕ -загадъчни и мистериозни
                                                                              ПОМОРИЙСКИ МАНАСТИР с лечебен извор
                                                                       
  КРЪСТОВА ГОРА или българския Йерусалим
                                                   
                    АРБАНАСИ- чудотворни икони 

                  Пещера, която сбъдва желания - Леденика
                     

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers