pub-1860989905298420 Поморийски манастир | Рама

Поморийски манастир


На 20 км от Бургас, малко преди Поморие се намира манастираСв.Георги Победоносец” и крие в себе си истории за лечебен извор и чудотворни икони
Легендата разказва за местния бей – Селим. Болен бил беят, а любимата му дъщеря страдала от тежка и неизлечима болест.Една вечер той сънувал свети Георги, казал му за лековита вода на определено място.Беят наредил да разкопаят земята и бликнал извор, беят пил от нея и се чувствал добре, довел и дъщеря си.Момичето отпило и в миг оздравяло.Вдъхновен от чудото, той приел християнството и името Георги в чест на светеца, чийто образ бил намерен при разкопките,построил и малък параклис над извора
Минали години, беят овдовял, заселил се манастира и станал първият му игумен. Манастирът има три помещения, едното св.Георги е над извора, а в другите се намират още два олтара – на св.София, Надежда Вяра и Любов и на св.Николай Чудотворец.
Монасите разказват за много чудеса, които са се случили там, много хора са се измивали с вяра от извора и са получили облекчение за своите болести. Освен извора има и чудотворни икони, като тази на св.Николай Чудотворец. Застанете пред нея и се помолете.
Помолете се с благоговеене.Споделете болката си,поговорете със Създателя с открита душа и сърце и тогава Той ще чуе молитвите ви, съветват монасите.

                          Прочетете още:
                     РУПИТЕ -загадъчни и мистериозни
                                                                              ПОМОРИЙСКИ МАНАСТИР с лечебен извор
                                                                       
  КРЪСТОВА ГОРА или българския Йерусалим
                                                   
                    АРБАНАСИ- чудотворни икони 

                  Пещера, която сбъдва желания - Леденика

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers