АнемияАнемия (малокръвие, безкръвие) е недостиг на червени кръвни телца  — еритроцити и/или хемоглобин в кръвта.
Анемията може да се разглежда както като самостоятелно заболяване, така и като симптом на други заболявания.
Причини за анемията…
Три са основните причини за анемията:
• масирана /остра или хронична/ кръвозагуба
• недостатъчно производство на червени кръвни телца
• повишено разрушаване на червените кръвни телца

Освен предписаните лекарства и желязо за пиене,лекарите препоръчват червено месо и черен дроб.
 Народният лечител Петър Димков препоръчва при малокръвие: Вегетарианска храна, млечно-растителна, с повече плодове и зеленчуци или пък обикновена храна без свинско, говеждо, овнешко и консервирани храни и риби” /том 3, книга 2 на „Общи заболявания – профилактика и лечение” Българска народна медицина – Петър Димков/.

Ето и две от рецептите, препоръчани от него, за повлияване на анемията.
1. Рецепта — При намален хемоглобин сутрин – 1 час преди ставане от леглото се взема 1 супена лъжица от следната настойка:
- Половин литър червено вино (по възможност с проверен произход) 
- Половин килограм натурален пчелен мед
- 2 зърна карамфил
- 1 чаена лъжичка канела на прах
Съставките се смесват и се варят 30 минути на водна баня. Сместа се употребява на другия ден – след като престои – по 1 супена лъжица.
2. Рецепта — Сутрин, обед и вечер – 20 минути преди хранене – се взема по 1 супена лъжица сироп от алое, направен по следната рецепта:
- Алое арборесценц – 10–15 зелени листа с общо тегло около 150 гр.
- Триста милилитра чисто червено вино
- Триста грама натурален пчелен мед
Махат се бодлите на алоето и листата се смилат на каша. Прибавят се виното и пчелният мед и сместа ври на водна баня 30 минути. След като изстине, сместа се прецежда през чист тензух.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers