Козметичните кремове


Козметичните кремове от рекламите ни  обещават гладка, сияйна кожа без бръчки,
но като се погледнем в огледалото виждаме, че не получаваме такъв ефект. Това , което твърдят производителите, действително се съдържа в крема – както отделните активни съставки, така и действието на продукта като цяло; едно е ясно - нито един крем против бръчки няма да спре времето, затова не бива да чакаме чудеса.
Основният проблем на всяко козметично средство е, че основната функция на нашата кожа е да ни защитава от всичко , което идва отвън. Тя ни защитава от студа, горещината, мръсотията, вредните лъчения, микроорганизмите и за съжаление от действието на скъпо струващите анти-ейджинг средства. През епидермиса на нашата кожа нищо не минава току така. Трикът на всяко козметично средство е да преодолее съпротивата на външния слой на кожата, а гладкият и вид и сияйният и  тен зависят преди всичко от обезпечаването с течности.
Ако искате резултати, използвайте кремовете правилно.  При неправилна употреба няма да имате полза от скъпата козметика. Тя започва още преди намазването на крема. Почистете основно кожата, защото остатъците от грим, мръсотията и потта образуват допълнителен слой, който спира проникването на активните съставки. Като цяло действието на всеки крем ще бъде по-ефективно, ако кожата е предварително затоплена, добре кръвоснабдена и леко влажна- затова много дерматолози препоръчват добрите стари парни бани. Може да подсилите действието на геловете и лосионите посредством кратък масаж. За целта загребвайте от емулсията с върховете на пръстите и нанасяйте с кръгови масажни движения отдолу нагоре.Не разтягайте кожата, нанасяйте с потупване.
0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers