Как живеем?


 Имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи.
Харчим повече, купуваме повече, но се радваме  по-малко.
Имаме големи кьщи но малки семейства, повече удобства, но по-малко време.
Имаме  образование, но по-малко разум, повече знания, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.
Пием  много, пушим много, харчим безотговорно, смеем се  малко, шофираме бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си късно, събуждаме се  уморени, четем твърде малко, гледаме много телевизия и се молим твърде рядко.Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите се.
Говорим  много, обичаме  рядко и мразим доста често.Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините.Отидохме до Луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед.Покорихме космическите ширини, но не и душевните.Правим по-големи неща, но не и по-добри неща. Пречистихме въздуха, но замърсихме душата си.Подчинихме, атома, но не и предразсъдъците си.
Пишем повече, но научаваме по-малко, Планираме повече, но постигаме по-малко.
Научихме се да бързаме, но не и да чакаме.
Правим нови компютри, които складират повече информация , но общуваме все по-малко.Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, на големите мъже и дребните души, на лесните печалби и трудните връзки.
Времето  на повече разводи, на по-красивите къщи и разбитите домове.
Времето на  еднократните памперси и еднократния морал, на връзките за една нощ и наднорменото тегло, на хапчетата, които правят всичко възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, което има много на витрината, но малко в склада.

 Запомнете- отделяйте повече време на тези, които обичате, защото те не са до вас завинаги.Запомнете, кажете блага дума на този,който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас.
Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.
запомнете, казвайте - обичам те на любимите си, но най-вече наистина го мислете. целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето.
Запомнете, дръжте се за ръце и ценете моментите, когато сте заедно. защото един ден този човек няма да е до вас!
отделете време да се обичате, намерете време да си говорите и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

Защото животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!


 
0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers