Детето и болестите

астрология






  Овен  
Чувствителни точки-лице,горна челюст,мозък,очи,мускули.За да възвърне силите си има нужда да поспи,възтановява се в тиха и спокойна обстановка.
  Телец  
Чувствителни точки-гърло,фаринксът,ларинксът,долна челюст,уши,слух,гласни струни,глас,щитовидна жлеза и малкиsт мозък.Добре е да го утешите с топла дума и да го приласкаете когато е болно.
  Близнаци  
Чувствителни точки-рамене,горни крайници,дихателен тракт,периферна нервна система.Да се избягват физическата и умствена преумора.Престоят на открито и отпускащото къпане преди лягане му действат добре.Държи да му обяснят от какво е болно и как ще го лекуват.
  Рак 
Чувствителни точки-гръден кош,бюст,гръдна кост,дробове,диафрагма,стомах,храносмилателен апарат.Когато е болно детето Рак се нуждае от нежност,ласка,диета и почивка.
  Лъв 
Чувствителни точки-сърце,аорта,артерии,гърбът и мускулите,гръбначни прешлени,гръбначен мозък. Важно е да го успокоявате, отказва да се лекува, не го насилвайте да се къпе постоянно , но не отстъпвайте на всичките му прищевки.
 Дева 
Чувствителни точки-коремна област,черва,апандисит,матка,симпатична нервна система. Детето е прекалено загрижено за здравето си,страхува се от лекари,и болести. Нужно му е балансирано здравословно хранене,за да избегне смущенията в храносмилането.
  Везни  
Чувствителни точки-бъбреци, надбъбречни жлези, кръст, вътрешни полови органи,венозна система.Да пие много течности и да не стои на течение, заради възможните проблеми с бъбреците.
  Скорпион  
Чувствителни точки-вътрешни полови органи,пикочни пътища,дебело черво,нос,обоняние,гърло.Детето Скорпион има нужда да се приучи към здравословен начин на живот и чисти храни както и да се отпуска.
  Стрелец  
Чувствителни точки-дихателна система,артерии,ханш,бедра,кръст,опашна кост,мускули на бедрата.Податливо на треска и кашлица.Карайте го да прави упражнения за укрепване на дихателната система.
  Козирог  
Чувствителни точки-кости,нокти,кожа,колене,стави и зъби.Детето Козирог обикновенно е с крехко здраве,но с възръста укрепва.Установено е че Козирозите живеят до дълбоки старини.
  Водолей  
Чувствителни точки-кръвообръщение,крака,мозъчни центрове,нервна система. Детето Водолей се нуждае от спокойствие. Осигурете му чисти и естествени храни.
  Риби  
Чувствителни точки-жлези,нервни възли,стъпала,лимфни пътища. Детето Риби се нуждае от мекота и спокойствие. Дихателните упражнения му се отразяват много добре.



0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.







Followers