Спалнята

Според Фън шуй за да се наслаждавате на спокоен сън, разположете спалните колкото е възможно по-далеч от входната врата.Така житейските тревоги няма да смущават съня ви.

Ако спалнята е разположена непосредствено до входната врата поставете огледало от външната страна на вратата на спалнята.По този начин променяте потока на жизнената енергия ци около входната врата.Ако облицовката на вратата с огледала не ви харесва, окачете кристал или вятърен чан пред вратата  или близо до нея.Според фън шуй разположението  на вратата на спалнята определя къде трябва да се постави леглото.
Поставете леглото по диагонал на вратата така че да виждате кой влиза в стаята.Това се нарича императорска позиция.Спането в 
императорска позиция ви зарежда със сила,защото собсвената ви жизнена енергия остава спокойна.Избягвайте позицията на ковчега, когато спите точно срещу вратата с крака към нея.Според фън шуй, това скъсява живота с 4 години.Ако се налага да спите в позиция на ковчега окачете вятърен чан или кристали между краката и вратата за да коригирате енергията.
Ако леглото ви е разположено така, че докато лежите да не виждате вратата поставете огледало, което отразява вратата за да виждате кой влиза в стаята.
Прозорците зад леглото отслабват енергийното поле.За уют, сигурност и по- добро качество на съня, обърнете таблата на леглото към солидна права стена.
Когато партньорите спят в отделни легла, с течение на времето се появява емоционална пропаст.За по-добри взаимоотношения, партньорите да спят на двойно легло.Също така поставете кристал на прозореца или красива настолна лампа, прасковен или розов цвят.
За неомъжените жени-розовите и прасковен цвят чаршафи излъчват романтична енергия и нашепват на космоса че търсите любовта.
Други подходящи цветове за спалня са пастелните тонове с десени на цветя и листа.
Сведете до минимум броя на електроуредите в спалнята.Според фън шуй спалнята натъпкана с телевизори, компютри, климатик, радио и др. създават дисхармонично енергийно поле, което пречи на добрия сън.
                                                                ВИЖ ОЩЕ


0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers