pub-1860989905298420 Детето и неговата зодия | Рама

Детето и неговата зодия

Детето Овен
Детето Овен е луда глава, волево, подвижно, с бурни изблици на гняв. То живее за мига, обича да завоюва,да бъде първо,да живее опасно. Действа  без да мисли за последиците от постъпките си.
Уязвимо е в главата и много често си наранява главата. Малкият Овен е буен, лесно се пали и винаги е готов да се бие, харесва героичните романи като "Тримата мускeтари".
Детето Овен желае да има другар, по-буен като него, с който да тича и изразходва силите си - например куче. Трябва обаче да овладява агресията си, защото животното може да си отмъсти.
                                   Детето Телец
Детето Телец е инат, упорито има нужда от топлина,  обича спокоен и редовен живот.Не трябва да го карате да бърза, защото ще заеме защитна позиция и ще се заинати. Ако се заинати, няма да можете да промените решението му. Нищо не забравяйте, защото и то не забравя за нищо. Обича да притежава,често казва "това е мое, аз съм го спечелил". Обича природата, животните, растенията и музиката. Увлича се от книги за природата и изкуството като Робинзон Крузо. Обича да пее. Кротко и мирно дете, то обича животните, с удоволствие ще се грижи за домашните си любмци.
                                Детето Близнаци
Детето Близнаци е любопитно и приказливо. Постоянно иска да надникне в местата, които още не е изследвало, и непрекъснато пита.То се занимава с всичко, без постоянство и без последователност в идеите. Най-любимото му занимание е да си пъха носа, където му се забранява. Видоизменя истината, за да избегне наказанията. Обича да чете вичко, което му попадне. Любими романи-"Пинокио","Малечко Палечко",басните на Лафонтен и смешни рисувани истории. Обича да се рови в книгите. Най-добре се сближава с котка, но не разчитайте да се грижи за нея. Може да си бъбри и с говорещ папагал.
                    Детето Рак
Малкият Рак е силно привързан към миналото и семейството си. Предпочита да стои настрана и да избягва конфликтите. То е свръх чувствително, лесно се засяга и се оттегля сърдито в черупката си. Притежава добро сърце и богато въображение. Обича историята и географията,странните разкази. Любими книги-вълшебните приказки на Андерсен и Шарл Перо, романи-"Алиса в страната на чудесата" и "Ацтерикс". Близкото му животно би трябвало да бъде нежно, гальовно и внимателно. По природа е покровителствено настроено и грижливо към домашните си любимци.
                   Детето Лъв
Детето Лъв е изпълнено с жизненост и веселие. Иска да спечели вниманието на всички, със съзнание за собсвената си важност. Чувството му за справедливост е силно развито, не допускайте грешки в отношението си към него. Малкият Лъв има нужда от изява и успех, иска да се хареса и обича да се показва.Може да бъде егоист, да не дава нещата си на другите. Малкият Лъв обича всичко красиво,музиката и живописта. Любими книги-"Тарзан","Книга за джунглата". Отглеждането на домашен любимец ще развие вроденото му чувство за отговорност.Държи на добрата порода.

                 Детето Дева
Детето Дева е дете,което наблюдава и разсъждава.То е сдържано и покорно, обича да се подчинява и да учи. Нуждае се от семейната любов, тя му дава самочувствие. Обича спокоиния живот, без кавги и да заобикаля препятствията. Скромността му го кара да стои на заден план. Склонност към емоционална сухота. Любими книги-философски "Писма от моята мелница" или "Малкият принц". Обича животните,по-малките. Занимава се с удоволствие с любимците си,обгражда ги с грижи.
                    Детето Везни
Детето Везни е нежно, изящно, обича да се кипри, предизвиква възхищение и похвали. Ненавижда насилието и кавгите. Въпреки своята мекота, постига това което иска благодарение на своята дипломатичност. Едно нещо може да го накара да реагира яростно-несправедливостта. Нерешителността е най-големият му недостатък. То постоянно търси вътрешна хармония. Има постоянна потребност да си сътрудничи с друг човек, самотата му се отразява зле. Обича да чете хубави книги и красиви истории-"Зоро","Фанфан Лалето","Спящата красавица". Обича изкуствата. Подарете му животинче, то ще му бъде грижовен стопанин.
          Детето Скорпион
Детето Скорпион е дете с характер, не избягва трудни положения.То е крайно наблюдателно и всичко забелязва. Притежава упоритост и амбиция и има голяма способност за съсредоточаване. Силна работоспособност. Привлича го всичко тайно. Крие дълбоката си чувствителност. Детето Скорпион е ревниво, с развито собственическо чувство и често се измъчва от желание за отмъщение. Характерът му си остава потаен и сложен. С него никога нищо не е сигурно. Обича да казва "не",за да ви изпита. Любими книги-загадъчни истории "Последните дни на Помпей". Ако има животно, му е изцяло предано и го включва в състезания. Обича причудливи любимци-гущер,змия или паяк.
             Детето Стрелец 
Пълно с живот, то се нуждае от свобода и открити пространства. Детето Стрелец е весело, с доброжелателен дух и положително отношение към света. Иска да прави всичко само, брани независимостта си и отказва да се съобрази с границите, които му се налагат. Не понася ограниченията и заградените места. Любими книги-приключенски романи, книги за пътешествия и животни, особено за коне. Стрелецът обича това животно, символ на свободата, бързината и мощта. Обича кучетата и всякакви животни, има опасност да превърне дома ви в зоопарк.
             Детето Козирог 
Детето Козирог се ражда сериозно и си остава такова. Изглежда по-голямо от годините си и предпочита обществото на възрастните. Чувствително е към родителската любов и се отблагодарява за положените грижи. Любовта към семейството му вдъхва сигурност. Амбициозно е,стремежът към успех може да го обсеби. Не бяга от отговорности, с развито чувство за дълг. Взема се насериозно, не понася лековато отношение към себе си, не понася критика. Любими книги-историческите ,книгите за изкуства. Детето Козирог е силно привързано към плюшеното си мече.Занимава се сериозно с домашните си любимци и добре ги дресира.
                    Детето Водолей 
Детето Водолей е с бунтарска природа, непредвидимо и независимо, има свои идеи по всички въпроси. То е с отговорен и любознателен ум. Изобретателно е с оригинални идеи. То живее за да опознае светът с всичките му обичаи и традиции. Интересува се от миналото и бъдещето,  но трудно намира мястото си в настоящето.То е склонно към противопоставяне. Под този зодиакален знак има най-много неприспособени, бунтуващи се личности. Детето Водолей зачита само личностите, към които таи уважение. Любими книги-научна фантастика, вълшебни приказки като "Алиса в страната на чудесата",  всичко засягащо астрономията и компютрите. Обича домашните любимци,но винаги може да пусне птичката от клетката.
                         Детето Риби 
Детето Риби е умно, срамежливо и най-вече интуитивно. То е с богато въображение и често му липсва реализъм. Мечтателно и послушно, и винаги очаква другите да го насочат или да решат вместо него. Нуждае се от насърчения и подкрепа.Трябва да бъде предпазвано от лоши приятелства, защото е готово да направи каквото искат от него. Не забравяйте,че се нуждае преди всичко от любов. Любими книги-вълшебните истории като "Спящата красавица","Пепеляшка","Снежанка",приключенски романи и поезия. Избира любимото си животно, заради обичливия му нрав. Но трудно му се отдава да го обучи. Най-добре му купете рибки в аквариум.
 
                           Виж още: Бащи и дъщери
                                             Кола според зодията

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers