Ветрило - Фън Шуй


Ветрилото  може да трансформира лошия късмет в добър. Може да ви предпази от лоши хора, клюки и зли намерения. Това е най-добрия начин да привлечете обратно добрия късмет в живота си особено, ако скоро сте преминали през тежък период.


Също така според Фън Шуй ветрилото е  защита срещу натрапници, жена без съпруг или приятел трябва да има ветрило в чантата си, което би я предпазило от досадни ухажори.

В Китай ветрилото  не е загубило своята популярност. Там можете да го видите не само в ръцете на жени, но и на мъже, защото то е не само украшение, но и начин да се избавите от нечия негативна енергия. Китайците смятат, че това е преграда, през която не може да проникне враждебната енергия Ци.

Фън Шуй специалистите считат ветрилото за един от най-могъщите талисмани за привличане на благотворна енергия у дома.Смята се за символ на вечния живот. Жена с ветрило изглежда загадъчна, очарователна и секси. Според учението Фън Шуй ветрилото може да донесе в дома ви много здраве, късмет и любов.

Ако сте решили да поставите ветрило в дома си, изберете зона, която отговаря заславата – това е южната част ( сектора на Славата) . Ако пък искате здраве в дома си, трябва да го поставите в източната част на помещението. За да привлечете пари, поставете ветрилото в Сектора на Богатството.

 Поставете ветрило близо до леглото, но близо, а не над леглото, за да не ви мъчи безсъние. Ако ви трябва повече енергия в работата, ветрилото трябва да се постави зад гърба ви. Но задължително под ъгъл от 45 градуса и разтворените краища трябва да сочат нагоре.

Ако искате да увеличите енергията в каквото и да е помещение просто закачете ветрило на стената.
Активизиране- достатъчно е да си вземете ветрило точно по предназначение и си повейте с него – всеки повей ще привлича положителна енергия. В Китай се смята, че ветрилото – това е талисман в талисмана, символ в символите. То е, защото може на него да бъде изобразен всеки възможен символ – костенурка, дракон, птица… Хубаво е да имате такива у дома, но можете да си нарисувате нещо лично, нещо, което е само за вас и вие имате тайното си желание. Може и да го изрежете от някъде и да го залепите – силата му няма да намалее.


В Китайската митология се разказва, че ветрилото е донесено на земята от една могъща и властна богиня на вятъра – Немиза. Веднъж тя се спуснала на земята и видяла много хора да страдат. Сърцето й се изпълнило с жал към тях и за да им помогне, тя им подарила собственото си ветрило. Така всеки път, щом си повеят с него се образува вятър и тя ги чува. Хората изказват на богинята всичките си съкровени желания и искат помощта й.

Първите ветрила се появили във второто хилядолетие  при император У Ван в Китай. Те били с кръгла форма и дълга дръжка. По късно се разпространили в Япония. Тяхната слава на могъщи талисмани продължавала да расте. Основата им се правела от тънки пластини, съединявали се с фин плат или хартия, най-вече от пергамент. Но най-много се оценявали тези от коприна. Отначало само мъжете използвали ветрилата.

Японските воини задължително поставяли ветрило в пояса до оръжието. По-късно до оказало неоценима помощ за разменяне на сигнали между тях. В началото на 10 век ветрилото става неизменна част от живота на аристократите. Започват да го правят от бамбук.

При рисуването  се спазвало условието всички символи да носят  единствено положителна енергия. С това послание те стигат и до днес. Остават си красиви и продължават да въздействат по странен магически начин.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers