Отваряйте си очите


Когато си влюбен, целият свят е прекрасен. Сияещо усмихнато лице, тяло заредено с радостна сила, желание да прегърнеш целия свят, най-вече любимия човек.Той или тя е идеала...     Често обаче нещата не стоят така.                  
  Свалете розовите си очила и се вгледайте добре в човека, с когото смятате да прекарате живота си. Нереалистичните очаквания са най-често източник на конфликти и разочарования в брака.Ако някой особености на вашият партньор ви дразнят, помислете, с брака те няма да се променят.Хората не се променят лесно. Наглед дребни неща могат да станат поводи за кавги, раздразнителност, а след време липса на уважение към партньора. Помислете, дали можете да се научите на търпимост, към нещата, които ви дразнят в нея или него. Стил на обличане, начина на хранене, склонност към уединение или прекалена общителност; посещения на ресторанти, театър, концерти, бъбривост или разсеяност, обноски, маниери. Бракът нищо няма да промени, той не може да реши тези противоречия.  
                                                                                                                                              Преди брака и двамата партньори трябва да съзнават какви граници на поведение трябва да съблюдават един към друг. Уверете се , че сте наясно с отношенията на другия към наркотиците, пиенето, пушенето, роднините, извънбрачните връзки, хигиената, работата и т.н.  Добре е преди да се ожените, да разкриете всичките си тайни – здравословни проблеми, аборти или, че имате навика да спите на пуснат телевизор и пазите диета всеки петък.Тогава партньорът ви ще се ожени наистина за вас, а не за своята представа.  
 Преди да решите да се ожените имайте в предвид три неща:   

Докато се гледате влюбено в очите, вие ще виждате най-доброто от другия. Всичко се разрушава с времето и с течение на годините вие ще ставате по-лоши, а не по-добри.
Не встъпвайте в брак с намерение да се превъзпитавате.Развитие е възможно , но не на сила.    
 Не претендирайте за любов, за любовта не се говори, тя се чувства.
   Третото е, че вие не се свързвате за да се задушите взаимно, вие не сте собственост един на друг, а трябва да се доверявате на своя партньор и да му давате свобода.  

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers