ЛУНАТА В ЗНАЦИТЕЛуна в Лъв.Време е за удоволствия и забавления, романтика и любов. Преобладават властни, силни, топли чувства. Възможност за финансови спекулации.
Луна в Дева .Хората отрезвяват, на преден план излизат  личните  проблеми. Практични занимания– почистване, ремонт,  плащане сметки, работа , пречистване на живота . Време за чистота , диета и здрав разум.
Луна във Везни.Настроението става мирно и хармонично, време е за компании.  Хората са склонни към сътрудничество и толерантност, мигове за събиране и споделяне. Условия за красота и естетика. Липсват сила, кураж и постоянство.
Луна в Скорпион.Атмосферата става нервна,замислена, изпълнена със страст .Желания за борба, победа или отмъщение.Настроението е войнствено, саркастично, сексуално изявено. Проблеми с финанси и собственост.
Луна в Стрелец.Време за подобрение.Хората се изпълват с надежда.Интерес към учение, образование, пътуване.Време за приключение, спорт, флирт и нови възможности.
Луна в Козирог.Хората стават сериозни, реалисти-подреждат, организират.Изпълняват се поети ангажименти, борят се с проблемите на живота. Настроението е спокойно, понякога мрачно.
Луна във Водолей.Изненади ,обрати, промени в плановете.Внезапни решения. Интерес към приятелството и общуването. Посещават се концерти, вечери, събрания.
Луна  в Риби. Действителността е илюзорна. Изникват тревоги, грижи  проблеми.Време подходящо повече за съзерцание, музика и поезия, отколкото активна дейност.
Луна в Овен. Започва да цари въодушевление, енергия, предприемчивост.Появява се нещо ново.Стремеж нещата да се подобрят, променят.Цари оптимизъм, доверие ,радост. Настроението е идеалистично и свободолюбиво.
Луна в Телец. Грижите са материални, земни свързани с пари.Хората стават разсъдливи и предпазливи.Тонът  е консервативен, стремеж към стабилност.
Луна в Близнаци.Засилва се общуването, обменят се идеи,новини или  клюки.Нови изживявания, флирт.Предприемат се пътувания.Умът е бърз и деен.Срещи с роднини и съседи.
Луна в Рак.Сега  хората търсят спокойствие в дома си и в себе си. Мисли около родители, семейство и стари връзки.Чувствата са дълбоки, понякога тъжни. Развихря се въображението и интуицията.
                                  ЛУННИ ФАЗИ

         Новолуние 
Когато Луната застане между Земята и Слънцето, тя (Луната) остава в пълен мрак и на земята цари нова Луна.Затовановолунието се отбелязва в календарите с черно кръгче.
Това е времето за ново начало на всяка работа.Сега направетепланове за бъдещето.Ако искате да се оттървете от лоши привички, този ден е най-подходящ за начало.Тогава настъпва период на особенни импулси за човека,готовността на тялото да изхвърли токсини е максимално.Който гладува в този ден ще предотврати многоболести.
В земеделието сега е време за обработка на почвата, торене, плевене, борба с вредителите.След подрязване болните дървета могат да оздравеят в такъв ден.За козметични процедури отНоволуние до Пълнолуние е подходящо време заподхранване с кремове и балсами.Добре е да се правятмасажи укрепващи със съответни масла.
                   Нарастваща Луна
Часове след новолунието се появява полумесецът- началото на нарастващата Луна. Нарастващата Луна събира,зарежда, съхранява, гради набира сили.Това време е добро за реализация и инициатива. В    земеделието е добре да се сее това, което дава плод над земята(салати, магданоз,краставици,зърнени култури).
Внимавайте с количеството поета храна, защото при нарастващаЛуна се пълнее по-лесно.

                 Пълнолуние
Луната показва ясният си кръгъл диск на небосвода.При пълнолуние се изострят емоциите и сексуалността.Възникват повече конфликти, скандали и престъпни деяния.
В земеделието е добре да се сее това, което дава плод над земята, пълзящи растения(бобови култури, чушки, домати, дини, тикви, зърнени култури).
Отрязаните в този период дървета могат да загинат.
Пълнолунието е подходящо за козметични процедурисвързани с косата и ноктите.За красив и здрав маникюр, лакирайте ноктите по пълнолуние или когато Луната е в Лъв, Скорпион, Водолей.За подхранване и увеличаване растежа накосата,правете манипулации по пълнолуние до няколко дена след пълнолунието, и когато Луната е в Лъв.
                        Намаляваща Луна
Луната продължава своя път, като започва да намалява от едната страна.Намаляващата Луна отмива, изплаква, издишва, суши.Жизнената енергия намалява,да се избягват тежки физически натоварвания.
В земеделието се препоръчва да се сее, това което дава плод под земята(ряпа,цвекло,лук,моркови),храсти,дървета,ягоди.
В козметиката е добре да се правят манипулации против акне и пъпки, при намаляваща Луна не остават белези.Да се правятмасажи за отпускане или за изхвърляне на токсини.
В дните на намаляваща Луна домакинската работа се удава по лесно.Прането става по-чисто, особено ако се пере в дни на водата(Луна в Рак,Риби или Скорпион).Проветряването, чистенето се прави по-успешно
при намаляваща Луна в дни на въздуха(Водолей, Близнаци,Везни).


0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers