2014 - ГОДИНА НА КОНЯ


Годината на Синият Дървен Кон


Символът на идващата 2014 година еСиният Дървен Кон. Всеки човек поглежда с надежда към идващата Нова година, с желание за повече успехи и сбъднати мечти. Какви качества ще бъдат актуални през следващата година и какво вещае Синият Дървен Кон? Конят е енергичен, издържлив и доста нетърпелив, той е символ на сила, могъщество, мъдрост и гордост. Харесва действието, уважава труда и чувството за свобода. Елементът на 2014-та, ще бъде водата и затова годината ще предложи много нови впечатления и много нови възможности, но за да получите своите шансове, трябва да положите много труд. Конят не обича мързеливите хора, той винаги помага на тези, които полагат достатъчно усилия и не се отказват още при първите трудности. Годината на Дървения Кон е година на кардинални решения, но бъдете внимателни, възможно е да постигнете пълен триумф, така и да се сринете напълно. Времето на тайните и лъжите си отива с годината на Змията. Конят е честен и изпитва отвращение към тайните. През следващата година, ако искате да е успешна, не бива да криете нищо и трябва да сте максимално открити към останалите. Лукавството и задкулисните действия, неискреността и несправедливостта ще бъдат наказани.БИЗНЕС,РАБОТА,ОБРАЗОВАНИЕ - годината налага да действате бързо, толерират се решителните действия, доверявате се на своята интуиция. За тези които имат собствен бизнес сега е момента да вземете решения. Действайте, поставете си цели и ги преследвайте със всички сили. Може да ви предложат повишение в службата, ако се случи това, приемете го, но не забравяйте, че само трудолюбието и постоянството могат да затвърдят успешната ви кариера през тази година. Това ще е годината на кариерното израстване. Мнозина ще открият в себе си качества като амбициозност, целеустременост и неподозиран прилив на енергия, носещи и нужното самочувствие за постигане на зададените цели. Тези, които тръгнат по пътя на самоусъвършенстването и преквалификацията, също ще бъдат покровителствани от благородното животно. 

     ПАРИТЕ - времето за планиране и пестене изтича с приключването на годината на Змията. Конят провокира по свободно отношение към парите, харчове за развлечение ,почивка, пътуване и все пак внимавайте да не се окажете без средства в края на годината!                                                              
 ЛЮБОВ И СЕМЕЙСТВО - Годината обещава романтика и приключения. Ако не сте открили голямата любов, време е за действие. Годината на Коня може да се окаже най-щастливата за вас в това отношение! Самотните мъже и жени ще имат по-голям шанс да намерят партньор, а женените двойки ще преоткрият поизгубената страст. Ще е благосклонна и към младите родители, двойките, чакащи дете, пътешественици и заселващите се в ново жилище.                                                                                                                                                      ЗДРАВЕТО- 2014 г. ще е благосклонна към здравето ни. Най-полезният съвет е да се избягват негативни емоции и преумора, които повлияват зле на физическото ни състояние.

Така че, 2014-та година се очертава да бъде разнообразна, динамична и активна. Стремителна и енергична, и едновременно с това деликатна и дружелюбна. Може да очакваме бързи победи, неочаквани приключения и изненадваща романтика. Отделете време да се завърнете към природата, към разходките в гората и планината, говорим за не какъв да е, а именно „дървен“ кон/.  

      Посрещнете новата година в просторно и чисто помещение. Празника е отличен повод за избавяне от всичко ненужно. Според източните учения, неизползваните дълго време вещи започват да отнемат енергия от своите стопани, а това води до апатия и здравословни проблеми. Всички кранове да бъдат изправни. Смята се, че капещата вода означава парични загуби и материални затруднения. За да привлечете благополучие и късмет, украсете дома си с живи цветя. Също така в новогодишната нощ в дома ви непременно трябва да има нещо дървено(предмети, украшения или играчки). Стихията на дървото ще ви дари през Новата година сигурност и спокойствие.А тези, които искат да срещнат своята половинка през тази година, нека да украсят своята стая с червени свещи.

                                                            2013
Според китайския календар годината на Черната Водна Змия ще настъпи на 10.2.2013г. и ще продължи до 31.1.2014г. На годината на Змията съответстват черният, зеленият и синият цвят, а стихията на знака (водата) е символ на промяна и подвижност.
  През тази година ще се наложи хората внимателно да обмислят своите решения, защото Змията  е символ на мъдростта и обича хората, които разсъждават. Най-много успехи ще имат хората, които се занимават с умствена дейност – учени, изследователи, анализатори, учители, ученици  и т.н.                                                                                                                                                          Събития- Ярки събития  ще има малко, защото  Змиятапредпочита тишината пред шума, изявата и светския блясък. Не обича купоните, танците и веселите празници, защото е привлечена от друго - от работа над себе си. ЧернатаВодна Змия обещава успех на всички, които се занимават с развитие на собствената си личност, получаване на нови знания, четене на книги, релаксация и медитивни практики.  
                                                                                                                                           Работа и пари-Змията не обича, да се харчат пари напразно, тя е аскет. Ще се наложи да бъдете по-пестеливи.Не очаквайте много материални блага и случайни печалби.Не вземайте кредити от приятели или банки, няма да е за добро.Змията е благосклонна към тези хора, които внимателно планират времето и парите си и обмислят постъпките си.Внимавайте, има тенденции за неочаквани промени и нестабилност!                                                                                                         За да избегнете лошият късмет, трябва да внесете нещо ново в своята дейност .Внимавайте също, някой да не ви постави под своя зависимост защото змията смята, че всеки трябва да има собствени идеи.Успехи ще имат задружните приятелски колективи с афинитет към новото.  
                                                                                                                            Любов-Змията е студена и пресметлива, не толерира флиртовете. Годината дава шанс за сериозна връзка и узаконяване на отношенията, създаване на трайни съпружески отношения.Змията е вярна на традициите и своя дом, не прекалявайте с пътуването.                                         

Здраве- слаби места сърцето и гръбначния стълб и гръбначните нерви. Наблегнете на профилактиката и пролетните диети за пречистване на организма.                                                                      Талисман на 2013 е Черната Водна Змия.


 Драконът е символ на добрият късмет, той носичетири благословения- богатство, дълголетие, добродетел и хармония.
Разбира се, от дванадесетте знака на  китайският зодиак  Драконът е най-специалния, защото другите са представени от обичайни земни животни, а драконът е митическо същество.Някой го наричат кармичен знак,това означава, че тази година ни очакват грандиозни неща,възможни са както значителен възход, така и зрелищни падения, катастрофи неуспехи.
Винаги е полезно да погледнем назад в историята.Водният Дракон е бил на власт през  1952г. През февруари Елизабет ІІ става кралица на Великобритания и царува и днес. През 1952 г. САЩ ​​въвеждат две от най-разрушителните оръжия в историята – водородната  бомба и бомбардировача B-52.В областта на медицината за първи път успешно се разделят  сиамски близнаци в болница Маунт Синай в Кливланд, Охайо. През декември  мъгла- убиец се спуска над  Лондон и възниква понятието смог.
Китайците вярват, че в годините на Дракона се раждат известни личности. Много личности от света на бизнеса са родени в година на Дракона,но Дракона по скоро ни напомня, че всеки има мечти и е дошло времето да ги преследваме. Някой мечти могат да са глупави, като на Дон Кихот , други могат да променят света или обикновения човешки живот. Действайте, Драконът дава най-големия шанс  за сбъдване на мечтите. Драконът е свързан с пролетта, това означава, че нещата ще се случват преди всичко в този период на годината. Късметът не е свързан само с пари, ще има също и романтика. Нова любов може да разцъфти с пролетта,  или старата може да се разпали отново.Това прави 2012 подходяща година за годежи и сватби. Но не забравяйте ,че Драконът е митично същество, след парада той се прибира за някой следващ повод, така и новата любов може да се окаже мимолетен романс.
Другият факт, че Драконът е воден е много важен.Той подчертава добрият късмет, който ще ни спохожда през годината.Водата в годината на Дракона ще бъде,като поточе, като ручей ще се движи, ще бълбука, по този начин всичко ще се движи енергия, творчество, идеи, финанси на фона на разцъфнала любов.Очаква ни една вълнуваща година.
Може да се каже, че 2012г. ще ни донесе промяна, икономическа, политическа ... , ще има поводи за празнуване  от всякакъв вид, а и късметът ще е с нас.Готови ли сте да полетите с Дракона!

За да внесете късмета, просперитета, парите, успеха в домовете си поставете фигурка на Дракон в югоизточния ъгъл на хола си. Той ще благослови всички ваши начинания и ще донесе благополучие на цялото ви семейство.  Ако искате да подобрите бизнес начинанията си, включете във фирменото си лого образа на Дракон.  Поставите негово изображение в офиса си или на бюрото на ръководителя на фирмата. Това ще спомогне за по-добри резултати през годината.
 Онези, които желаят бързи резултати, постижения, знания, напредък, слава, нека поставят Драконова фигурка близо до вода, като аквариум или фонтан.
 Ако имате разклатено здраве, боледувате често или не се чувствате тонизирани, „заредете” дома, офиса или имота си с могъщата, космическа и животворна енергия „ци”, като поставите Дракон в сектора на здравето (изток и център) на домовете си.  Освен всичко друго Драконът ще ви донесе дълголетие и жизненост.
Можете също да поставите фигура на Дракон на прозореца си особено, ако той гледа към път. Така ще привлечете богатство, късмет и просперитет в къщата си.
Не поставяйте повече от 5 Дракона в домовете или офисите си, защото силата им е голяма и може да не се справите с мощната им енергия.  Също така е желателно да поставяте Драконите на нивото на погледа си, за да гарантирате, че те ще бъдат под ваш зрителен контрол.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers