Новолуние в Риби и ретрограден Марс

На 1 март в 10 часа настъпва мартенското новолуние. Луната и Слънцето са в Риби, в съвпад с Нептун. Това провокира мечтателност, въображение, интуиция, чувствителност, неяснота и хаотичност.
Юпитер и Плутон образуват хармонични аспекти към Новолунието и ни носят късмет, неочаквани шансове, разширяване на осъзнаването, възможно е да попаднем в нова реалност, да се смени светогледът ни.
На 1ви март Марс започва да се движи ретроградно до 21 май. Сега е момента, да дадем ход на неща, които са останали висящи в миналото и по някакъв начин не са се доразвили.
Когато Марс е ретрограден, всички процеси се забавят, активността спада, не достигатсили и енергия за поставените задачи. Опитите да се форсират събитията, или да се увеличи натискът влошава още повече нещата. Появяват се пречки човек да се занимава с това което е намислил. Всичко това води до раздразнение, появяват се апатия, недоволство от себе си и околните. Припомнят се стари обиди, което води до изясняване на отношения.Активизират се неприятели и конкуренти. В дните на ретрограден Марс са възможни аварии и отказ на техника. Бъдете внимателни с техниката, оръжие и подвижни механизми.Вероятност от пътни аварии, травми и задръжки по път.
Засилват се избухливостта, нетърпението, прибързаността, агресията, насилието, властолюбието.За да се справите с ретроградния Марс са ви необходими хладнокръвие издръжливост и търпение, защото всяка агресия може да се обърне против човека, който я поражда.
При ретрограден Марс не се препоръчва – започване на нов проект, ново начинание, съдебен процес, постъпване или смяна на работа, тръгване на път. Купуване и поправяне на всякакви механизми и битова техника.Започване на ремонт или строителство.
Препоръчва се раздяла с това, което е остаряло, довършване и поправка на вече започнати дела и неща. Връщане към стари проекти и идеи и преразглеждането им.
Ретроградният Марс може да се използва градивно за възпитание на волята и търпението. Изисква предпазливост, обмисляне на постъпките, увереност в успеха и задължително завършване на започнатото.
Докато Марс върви назад през Везни, ще ни се наложи да преразгледаме досегашните си връзки, още повече че в първите десетина дни след Новолунието образува квадрат към Венера (планетата на любовта). Възможно е някои отношения да отпаднат, а други, които са останали недовършени, отново да излязат на преден план и да бъдат подновени. Необходимо е да отворим очите си за неща, които са стояли скрити под повърхността и не сме били осъзнати за тях.
Меркурий е в напрегнат аспект към Сатурн, което затруднява комуникацията и изисква да отдадем внимание на по-дълбоките пластове, които стоят зад думите. Дори и да тръгваме с намерението за ведър и лек разговор, най-вероятно ще се окажем в ситуация, в която излизат теми, които не са от най-лесните.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers