10 признака, че сте успели


 Как да определим дали сме успешни в живота?                                                            Успехът е субективно понятие,  едни го измерват с пари, други с престиж и слава или обществено положение, трети с подреденото си ежедневие или приятелите, които имат. Понякога в забързаният си ритъм дори забравяме да се позамислим върху този въпрос. Ето някой съвременни критерии за измерване на успеха:
1 Имате покрив над главата.
2. Не сте си легнали гладни снощи (освен ако не сте на диета).
3. Имате различни дрехи и подбирате какво да облечете.
4. Не сте се страхували за живота си днес.
5. Мислите за: жилище, кариера, семейство, перспективите в живота и т.н. – значи имате амбиция,  посока и свобода да взимате собствени решения.
6. Имате приятели или близки, на който  липсвате и  ви очакват с нетърпение.
7. Здрав човек сте, ако се разболеете днес, ще се възстановите  сравнително бързо.
8. Разполагате и подбирате разнообразна храна и чиста вода.
9. Имате достъп до интернет.
10. Можете да четете.

 Ако  всичко това е част от вашето ежедневие означава, че се справяте добре с живота. Гледайте на нещата в перспектива, бъдете благодарни за всичките неща, които имате и се радвайте на този факт!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers