Как да се преборим с грипа и хремата


Търсите ефикасно средството против хрема – потопете клечка са уши в 30 процентен разтвор на прополисова тинктура и обтрийте носа отвътре. Това убива вирусите и хремата се пресича. Трябва също да се мажат венците с прополисова тинктура, за да не навлизат микробите в гърлото. По една лъжичка мед трябва да се ползва ежедневно за профилактика – не само при грип, съветва проф. Мермерски.   Ето и уникалната му рецепта против грип.                               Смесват се в буркан 300 грама настърган джинджифил, 400 грама домашен мед и един настърган лимон. Обърква се и се взема всеки ден по 2-3 лъжички. Хубаво да се пие сок от моркови, както и да се похапва грейпфрут. Те съдържат много витамини и микро- и макро- елементи. Важно е и организмът при грип да си доставя витамин Е – 100 грама на ден сурови слънчогледови семки правят чудо.

Какво представлява прополиса?
Това е антибиотика на пчелите, с който дезинфекцират кошера. Събират го от смоли, восъци, прашец, етерични масла, които обогатяват със собствени секрети и накрая внасят в кошера. Уникално качество на прополиса е това, че бактериите не привикват към него, колкото и дълъго да гоприемаме, нашия организъм не привиква към него и така той винаги действа; Прополисът съдържа органични киселини, естери, флавоноиди, терпени, алдехиди, аминокиселини (аспаргинова, аланин, валин, серин, фениланалин, лизин и др.) . Витамини – В₁, В₂, В₆, А, Е, С. Минерални вещества – желязо, калций, калий, барий, фосфор, мед, цинк, магнезий, силиций, цирконий, калай и др.                                               Полезни действия:
-Антибактериално и противовирусно; При настинки, простудни заболявания, установено е, че спира развитието на грипния вирус;  
Естествен широкоспектърен антибиотик; Предотвратява появата на пневмония, бронхит, ангина, фарингит,                                                                                        При язва, гастрит, колит;заболявания на щитовидната жлеза, тумори и туберколоза;
Забавя стареенето на клетките;
Забавя развитието на раковите клетки;
Има много широко приложение в козметиката – лекува мазоли, кокоши трън, екземи, гнойни възпаления, херпеси, суха кожа, напуквания, измръзвания, подкожни мастни образования, лишеи, акне и много други.
Начин на употреба
Вътрешно: Използва се 30% клеева тинктура (прополис, разтворен в спирт), която се пие под формата на капки.
Профилактична доза: За възрастни – приемат се по 30- 40 капки сутрин и вечер на гладно, разтворени в негореща течност.За деца – броят на капките са в зависимост от възрастта на детето. Годините се умножават по 2 (ако детето е на 4 години трябва а приема 8 капки 2-3 пъти дневно на гладно, разтворени в негореща течност. Ако е на 5 години – по 10 капки, 6 години – 12 капки и т.н.)
При грипни състояния може да се направи интензивно лечение в рамките на 5-7 дена. Възрастните могат да увеличат дозата – от 3 до 5 пъти на ден по 30 капки. За деца броят на капките остава същия (бр.години x 2), но дозата може да се увеличи до 5 пъти на ден.
Ако за първи път пиете прополисова тинктура се препоръчва първо да приемете 2-3 капки като тест за алергична реакция. Ако не забележите такава до 30 мин. се преминава към стандартната дозировка.
Външно:
Клеева тинктура – лекува успешно акне, рани, брадавици, кокоши трън, афти и др. Поставя се директно върху възпаления участък.

Друга уникална рецепта против грип дава лечителя Петър Димков - 3 средно големи глави чесън, 3 средно големи глави кромид лук, 3 с.л. настърган пресен корен от джинджифил, 3 с.л. настърган пресен корен от хрян, 3 люти чушлета, по възможност домашен нефилтриран и недестилиран суров ябълков оцет.
Чесънът, лукът и чушлетата се нарязват на ситно. Поставете всички продукти в един стъклен буркан, като те трябва да заемат 3/4 от обема му. След това напълнете до горе с ябълковия оцет. Затворете с капачка и разклатете енергично. Запишете датата, на която сте го направили и изчакайте 14 дни. Бурканът се разклаща най-малко веднъж на ден. След 14-тия ден се прецежда през тензух или марля. За лечение пийте по 2-3 супени лъжици 3 пъти на ден, когато сте болни. Жабуркате в устата и поглъщате. Ако нямате сериозни оплаквания – вземайте 2 супени лъжици след вечеря, за да запазите организма си чист от бацили и паразити.
Настойката се съхранява на тъмно място. За целта увийте буркана с хартия. Има трайност до 1 година

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers