pub-1860989905298420 Защо да се смеем? | Рама

Защо да се смеем?













1. Смехът подмладява. Когато се смеем по-често мускулите на лицето укрепват и кожата се кръвоснабдява. Смехът е вид  гимнастика за лицето, забавя стареенето, освежава го и му дава румен и здрав вид.
2. Смехът създава добро настроение. Смехът препраща сигнали до мозъка и влияе благотворно на нервната система.  Ако нямате настроение направете следното- наложете си усмивка на лицето и се смейте макар и изкуствено. По-късно, като резултат смехът ще ви идва отвътре. Една минута  смях е равен на 45 минути  релаксация.
3. Смехът подсилва  имунната ни система.  При смях вентилацията на белите  дробове се подобрява, в съдовете се натрупва въглерод, който понижава кръвното налягане и нивото на инсулин в кръвта.
4. Смехът подобрява работата на сърдечно-съдовата система. Наблюденията показват, че  сърдечноболните се смеят рядко. Може да се каже, че смехът укрепва епителната тъкан, на кръвоносните съдове и има такова въздействие върху сърцето, като физическите упражнения.  Редовният  смях смъква кръвното, което е добре при хипертония, подобрява се дишането и кръвоснабдяването.
5. Смехът редуцира болката, поради тази причина се използва при лечението на различни болести. В САЩ например има клоуни-лекари, които забавляват болните деца, а в Индия  и други страни се практикува йога на смеха, смес от дихателна гимнастика и упражнения за смях. Смехът не може да излекува болестта, но  облекчава състоянието, тъй като ендорфинът отнема от болката.
6. Смехът подобрява нашата визия.Той повишава настроението, самочувствието и влияе на фигурата. При смях укрепват мускулите на корема, гърба и краката.
7. Смехът е тренировка и за дихателната система, по този начин помага лекуването на астма и бронхити. Въздухът, който се изтегля от дробовете, когато се смеем освобождава бронхите от натрупаната слуз и подобрява дишането.
8. Смехът влияе върху отношенията и изглажда конфликтите. Смехът  обединява хората, спомага за бързата размяна на реплики, освобождава от негативните емоции. Дори това да наблюдавате смеещ се човек подобрява настроението. Ето защо, когато имате неприятности, засмейте се пред огледалото (макар и насила), ще ви стане по-добре и весело.
9. Усмивката дава финансови успехи. Усмихнатите сервитьори  получават 1,5 пъти повече бакшиши. 
10. Смехът подобрява умствената дейност, творческите способности и умението да се решават проблеми.
11. Смехът е стъпка към дълголетие. Учени от университета Ешива в САЩ са открили качествата на личността,които удължават живота това са - оптимизъм, спокойствие и веселие. Обикновено дълголетници са  оптимистично настроени, обичат спокойствието и смеха и с удоволствие се смеят. Шведски лекари са проучили живота  на известни актьори и са установили неочакван факт - комиците живеят повече от трагиците.
                                      ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ :
                                                      ЗАКОНЪТ НА ПРИВЛИЧАНЕТО
                                                       УСПОКОЕНИЕ И ЩАСТИЕ
                                                       ХАРМОНИЯ
                                                       КАК ДА ЖИВЕЕМ

                                                       ТАЙНИТЕ НА ЩАСТЛИВИТЕ ЖЕНИ   
                                                       ЗА КЪДЕ БЪРЗАМЕ 
                                                      Чаша кафе
                                                       Може ли да се лекуваме с мисли?
                                       

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers