Звездата на Давид

Астрологична картина на деня - 29 юли
Началото на седмицата ще ни поднесе дар от небесата.Планетите ще се подредят по особен начин изписвайки в небето звезда със шест лъча, която астролозите и езотериците наричат Звездата на Давид.  Тази фигура има  магично значение, описващо реализацията на Планът на Сътворението, осъществяван от висшите разумни Сили поддържащи живота, равновесието и хармонията във Вселената.
Конфигурацията  ще бъде изписана изцяло от планети - Луната, Марс, Юпитер, Венера, Сатурн, Плутон и Нептун ще акцентират 6 точки, отстоящи една от друга на еднакво разстояние - 60 гр. Днешната хексаграма инициира проявлението на Ин-ския принцип, изразен в стихите на елементите Земя и Вода.Земята и Водата носят качествата на приемането и отдаването, а тяхната  симбиоза символизира проявлението на духа в материята.
Водния тригон породи вълна от неконтролируеми емоции и очаквания и то съвсем в контекста си като се полага на водната стихия-граничещи с фантазиите. Земята обаче е онзи елемент, който придава форма и структура на всеки импулс, желание или мечта и ето че днес, с нейната подкрепа най-после можем да очакваме истински резултати. Стига мотивите и намеренията ни да произтичат от водния принцип, проявен чрез чувствата, състраданието, прошката и творческите фантазии.
Какво вещае този ден?
На първо място оглеждайте се за знаци от Съдбата. Освободете се от всякакви предварителни очаквания нагласи, за да не пропуснете да ги забележите. Шанс за намиране на изход от остри конфликти и устойчиви във времето проблематични ситуации. Съдбата  може да ни предложи решения, които далеч не съответстват на нашите представи и нагласи
На второ място отбележете внимателно всяка възникнала възможност или идея. Днес маловажни неща няма, а перспективите далеч надхвърлят моментните ни представи за възможно, допустимо, реалистично, та дори и желано. Ако сте търсили подходящия момент за да започнете делото, което ще осмисли живота ви; за да реализирате нещо, за което копнеят сърцето и душата ви, сега е момента да положите символичното му начало.
 Не бива и да преувеличаваме значението на тази рядка конфигурация. Тя едва ли ще произведе чудо в живота на всеки. Но онзи който се нуждае от подкрепата на обстоятелствата, определено трябва да вложи днес и през седмицата цялото си старание за да ги обърне в своя полза.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers