Полезни растения

Телевизори, компютри, рутери, микровълнови печки, мобилни телефони – изобщо всеки кът в дома ни е облъчен от  вълните на различни уреди.
Има  начин да намалим вредното облъчване и да направим дома си по-красив и приятен. Това може да стане с помощта на няколко саксийни цветя.Те не само ще неутрализират вредното влияние на уредите ни, но и ще обновяват въздуха в помещенията, където се намират. Освен това има растения, които могат да намалят значително апетита ни, както и да го увеличат. Ето и кои са най-полезните растения за дома ни и с какво ще ни помогнат.
Мушкато. Едно от най-непретенциозните цветя, което освен всичко останало, цъфти целогодишно, е мушкатото. Мушкатото е много полезно, особено ако искате да се отървете от комарите. Освен това отделя полезни вещества, които ще ни помогнат да заспиваме по-лесно.
 Герберите и хризантемите могат да пречистят стаята, в която се намират, независимо дали са във ваза или са в саксия. Тези красиви цветя могат да премахнат над 80 % от микробите в помещението, където се намират. Микробите от стаите обират още растенията – евкалипт, алое, фикус, лавандула, магнолия, бегония, розмарин.
Розите. Ако се чудите кое е растението, което ще направи апетитът ви по-малък – това е розата. Според учени от Австралия ароматът на розите създава чувство у нас за ситост.
Папрат. Универсалното растение за всякакъв тип лъчение у дома е папратта. Това растение дори става още по-кичесто и красиво, събирайки облъчването от телевизора, например.
Освен папрат, добра идея е да си купите меч, както и коледна звезда – много са ефективни, що се отнася до пречистване на стаята от вредни лъчения. Не на последно място, полезно е да имате и драцена в стая с компютър или телевизор.
Освен това е добре, когато не използвате уредите, да ги изключвате от електрическата мрежа. Когато използвате микровълнова, въпреки, че имате от изброените цветя в близост, добре е да стоите на разстояние от нея.
0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers