Успокоение и щастие


Липсата на щастие в живота ни се дължи на нашите преценки. Склонни сме да съдим всичко - хората край нас, обстоятелствата и самите себе си.
Някои хора не пропускат нито една възможност да издават присъди. Все едно живота е на подсъдимата скамейка. 
На базата предимно на собствения си опит, собствените си идеи, собствената си "история” те съдят за другите.дори не използват обективна мярка за присъдите си.
Изобщо не им хрумва,че е възможно тъкмо тяхното преживяване, техните идеи, тяхната "история” да е малко изопачена.
Положете усилие да се вглеждате в себе си, вместо да осъждате другите. Когато почувствате изкушение да раздавате присъди, обърнете поглед към себе си, вижте кога сте постъпвали по този начин в живота си. Усетете състрадание, което измества критичността към другите.
Още по-малко пък съдете себе си. Защото Бог няма да ви съди, никога. Нито сега, нито когато и да било. Това е истината зад истината. Това са думите, които не могат да бъдат изречени. Това е най-голямото богохулство. Осъждането и заклеймяването са сред десетте илюзии на човечеството. Те просто не са реални.
Приемете хората, обстоятелствата и събитията такива каквито са тогава ще стигнете до успокоение и щастие!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers