Остави чашата с вода!


 Психоложка се разхожда с чаша вода, докато преподава урок по овладяване на стреса.
Тя пита: "Колко тежка е тази чаша вода?"
 Отговорите варират между 100 и 500 грама.
 Тя отговаря: Теглото няма значение. Теглото зависи от това колко дълго държиш чашата. Ако е минута - не е проблем. Ако я държа 1 час, ръката ще ме заболи. Ако я държа цял ден, ръката ми ще се парализира.
Тежестта на чашата не се променя, но колкото по-дълго я държа, толкова по-тежка става тя."
 "Стресът и грижите в живота са като тази чаша вода. Ако се сетиш за тях - нищо особено не се случва. Продължиш ли да мислиш още, заболява. Ако цял ден мислиш за неприятностите, се парализираш - не си способен на нищо друго."
 Важно е да не забравиш и да се освободиш от стреса - да го оставиш да си иде, да не го задържаш. Колкото може по-рано свали цялото си бреме. Не го носи с теб вечерта и нощем.
 Не забравяй да оставиш чашата вода!
              ВИЖ ОЩЕ- ЗАЩО ДА СЕ СМЕЕМ?
                                                             КАК ЖИВЕЕМ?
                                                        ДА ПОСТИГНЕМ ЩАСТИЕ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers