pub-1860989905298420 Ръката на Фатима | Рама

Ръката на Фатима

... или синя ръка

Един от най древните символи е ръката с божественото око, наричана още „Ръката на мистериите”.Ръката е орган, чрез който човекът се отличава от другите живи същества. В линиите на ръката именно е поместена цялата карта на това, което е и това, в което се превръща човек. Чрез ръката се моделира и докосва, лекува и жестикулира.  Това е знакът за завършеното творческо съзнание,в комбинация с божественото око ръката е съвършен инструмент, чиято творческа и лечебна сила е потенциален израз на божествената същност.
Символът образ  има няколко основни и много ефективни предназначения. 

Като първо тя подпомага творческия процес като цяло в започването и завършването на дадена дейност или идеен проект, като стимулира креативността.
Символът изпълнява защитна функция под формата на проявения божествен печат. В това направление може да се използва като ефективна защита спрямо недобронамерено въздействие. В това отношение може да се работи директно  чрез полагане на ръце върху образ/талисман или да се постави визуално ръката на засегнатото место. Примерно ако долавяте на фино ниво, че имате нападение от неприятни енергийни елементи, които ви безпокоят и отнемат от личната сила/енергия, то в такъв случай вижте пред себе си образа в уголемен мащаб и дори може да добавите виолетово-сини пламъци около ръката.
Другата сила, която проявява образа на ръката са нейните лечебни свойства, като се използва чрез полагане на ръцете върху образа.
Медитация с образа на ръката с цел личностно развитие може да се предприеме по всяко време. 

Има още един син амулет- Окото на НазарСиньото око, както още се нарича, е един от най-разпространените амулети в Турция, Сирия, Египет, Армения, Иран, Афганистан, Гърция, Кипър и Азербайджан.Носенето на малките сини очи е хилядолетна практика.  С тях се украсяват колите, офисите и къщите, за да ги предпазят от уроки. Смята се, че стъкленото око вижда цялата лошотия и е в състояние да я прогони.В миналото се е смятало, че хората, имащи сини очи, са с „лош поглед” и имат способността да урочасват силно. Именно поради това се смята, че носенето на амулет с форма на око отблъсква вредоносната сила, като се "взира" директно към зложелателя. Смята се, че когато Окото на Назар се пропука или счупи, то е приело в себе си злото и трябва да се подмени с ново.
Произходът на сините очи е неизвестен. Предполага се, че е свързан с всевиждащото око на Хорус, а други го наричат "Окото на Пророка" или "Окото на Аллах".
Окото на Назар се радва на изключително силна почит в Египет. Използвано е със статута на мощен талисман още във времето на древноегипетските култури. Една от легендите гласи, че когато египетският бог Хор отворил очите си, светлината се разляла над света. Поради това се смята, че окото освен да пропъжда злите сили, има и способността да привлича доброто.
У нас и сред редица други южноевропейските народи все още съществува поверието за съществуването на "зли очи", които са способни да отнемат човешката енергия и да предизвикат беди. Поради това носенето на окото на Назар не е нещо необичайно. Всеки може да украси шията, ръката или дори мобилния си телефон с по едно мънистено синьо око.
 Дори днес все още могат да се намерят стари майстори стъклари , изработващи тези сини мъниста.Има обаче едно специално изискване при изработката на малките сини очи, ако искаме да работят. Те трябва да са направени ръчно и от стъкло. Носенето им е разнородно, но трябва да е видно. Поставят се пришити към дрехите на новородените, като бижу за лично носене, украшение за окачане в къщите, магазините и  колите.

                    Прочети още:

                         Зли очи или нещо против уроки


                              да се предпазим от чуждата енергия

                     Полезни растения

                              Как да се справим с енергийни вампири
                                                              
                            Нива на защита
                                                  Водата пречистващо средство

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers