Бащи и дъщери

Или защо е такава моята дъщеря ...
Бащата винаги играе важна роля в живота на дъщеря си, дори когато не се занимава с нея.От взаимоотношенията баща-дъщеря зависи какъв мъжки тип ще привлича едно или друго момиче, какво ще бъде отношението му към него,до колко ще бъде амбициозно и сериозно в професията си.                                                                            Когато един баща, който е очаквал да се роди момче, обича дъщеря му да се държи като момче, тя ще израстне девойка със спортна походка, която се държи с момчетата като с приятели. Ако бащата обича да води дълги разговори с дъщеря си, след години тя ще се отдаде повече на умствен труд, отколкото на ръчен ...                                                                                               Ако бащата не обръща никакво внимание на дъщеричката си, ако тя се чувства отхвърлена, ако не и показва какво очаква от нея, момичето трудно ще намери своята индивидуалност и ще формира отрицателна реакция срещу чертите на бащиния характер, които са тежали в детството. Ще избере да бъде неорганизирана, защото баща и е бил педантичен или може да бъде феминистка, защото той се е отнасял с пренебрежение към жената- домакиня. 
     Ето и най-често срещаните типове бащи:        
                                Идеалният баща – приема дъщеря си с всички черти на характера и и и помага да утвърди личността си. Той може да и послужи за пример при професионалното ориентиране, но от време на време трябва да отпуска юздите, за да не и дотегне с грижите си. Дъщеря му ще е уравновесена в живота и ще търси в отношенията си взаимно доверие.
 Бащата покровител – носи дъщеря си на ръце, но авторитета му не е много голям. Той се старае да премахне всички пречки, изникнали на пътя и. Дъщерите на такива бащи често се женят рано, защото са свикнали някой да се грижи за тях и очакват от съпрузите си същата защита. Ако обаче не им я осигурят , животът им се изпълва с неприятности, защото не умеят да се справят с трудностите в живота. 
 Отчуждения баща- повече критикува отколкото хвали, не проявявя нежност. Неговата дъщеря ще бъде прекалено взискателна и прецизна както в личния си, така и в професионалния си живот. Но това създава риска да отблъсва хората, макар да я ценят заради качествата и. 
 Нежният баща – никога не се сърди. Не го е грижа за околните, а той самият се оплаква за щяло и нещяло. Той е много обичан, но на него не се гледа сериозно. За разлика от него дъщеря му често е изключително взискателна към себе си. 
 Бащата Дон Жуан – старае се да се хареса на приятелките на дъщеря си, прави се на млад и твърди че харесва диско. Дъщерите на такива бащи са капризни, често сменят професията си и компаниите си.Непрекъснато се питат защо все попадат на авантюристи. 
 Бащата тиранин - постоянно прави неприятни забележки и наранява човешкото достойнство на дъщеря си. Тя се защитава, като става агресивна или оставя съдбата си в ръцете на другите, защото и липсва самочувствие. В службата често влиза в конфликт с началниците.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers