Прехода 2012Всички предсказания за големи природни бедствия, изместване на полюсите, катаклизми,Нибуру, извънземно нашествие, не се сбъднаха. Как е възможно това? Нима предсказателите не получават божествено вдъхновение? Възможно ли е всички тези, които се явяват канал да мамят или се оставят на собственото си въображение?
Хората, които се явяват приемници, вярват в това, което правят и често са искрено шокирани, когато техните предсказания не се сбъднат. Какво не е наред тогава? 
Един от големите проблеми е астралния свят, който ни заобикаля. 
Какво е aстрален свят? Как възниква? 
След физическата смърт, вие сте свободни. Свободни да се завърнете към духовния свят,но свободата може да бъде и капан. Много хора на са свободни на вътрешно ниво. Те сами се ограничават в свои вярвания за добро и зло, за живота, смъртта и живота след смъртта. Други не са така заклещени в някакви вярвания, а са отдадени на определени емоции и желания-пристрастявания, гняв или чувство за малоценност. 

Това е свят, в който всички тези мисъл форми на страх, илюзии и желания приемат форма. Например, ако се отдавате на мрачни мисли, то може да се окажете в среда, която е сива и неприветлива. Тази среда отразява вашето вътрешно състояние. Хората се задържат в астралния свят, докато душата им не започне настоятелно да ги призовава така, че да се освободят от техните илюзии и да се издигнат до духовния свят. А ако това не е възможно, се инкарнират отново. Някой, който страда от силно чувство за малоценност, може да се озове на неприветливо и самотно място, което отразява неговите вътрешни чувства. И отново, възможно е да отнеме време, докато такъв човек позволи на вътрешната Светлина в него да изплува. 
Накратко, астралният свят е събирателно място за всички, които още не са готови да чуят повика на душата си. Защото техните убеждения не са вкоренени като духовна мъдрост. Те създават своеобразен затвор на база на собствените си убеждения. 
Как астралния свят въздейства на контактьори. Има два начина. 

1. Цикълът на страха

Астралният свят се формира отчасти от нас, особено от нашите силни емоции като гняв и страх. Астралът се намира близо до нас, в смисъл, че по-голямата част от човешките страхове и предразсъдъци, които преобладават там, съответстват на страхове и предразсъдъци, които съществуват на Земята в колективното съзнание на човечеството. Например, когато хората на Земята се страхуват от природни бедствия, в ниските нива на астралния свят се появяват такива картини. Тези мрачни картини могат да бъдат уловени от хората, надарени със сензитивност, които ги тълкуват като изображения на бъдещето и ги представят като висши истини за своята аудитория.

В допълнение, в ниските нива на астралния свят бродят същества, които не са допускани на Земята. Някои от тези същества се стремят да поддържат видения, продиктувани от страха, защото така се чувстват значими Първоначалният страх, който вече присъства в колективното съзнание на човечеството, се подсилва по този начин от астралните сили. Така се създава цикъла на страха. 

2. Астрални учители 
Духовното развитие на човечеството ще доведе до изчезването на астралния свят. След като хората веднъж чуят мелодията на своята душа, своята вътрешна истина и започнат да слушат сърцата си вместо егото си, астралния свят няма да бъде повече подхранван. Астралният свят процъфтява благодарение на илюзии и емоции от ниско ниво, истината и любовта за него ще означават смърт. 
Понастоящем обаче, има същества в астралния свят, които го обитават от дълго време и са постигнали специален статут там, често има водач, самопровъзгласил се гуру, който се изявява като глас на истината и който дължи своето положение на позицията, която заема в астралния свят. 
Той осъзнава, че духовното израстване на човечеството е заплаха за него и ще се опита да попречи да се случи. Това той прави чрез изпращане на информация до Земята, която засилва страха и двойствеността тук. Тази информация се предава под формата на ченълинг например. Тъй като тези същества често притежават интелект и знания за човешката природа, често попадаме под тяхна заблуда. 

Как да разпознаем информацията, която е нечиста? 
Истинската, чиста информация идва от духовния свят: свят на единство, любов, свобода и уважение към всичко живо. Истинската информация ще докосне сърцата ни, носейки ни усещане за спокойствие и любов. Ще ни донесе чувство на хармония със вселената, в която живеем, доверие в самите нас. Истинските послания ни водят към вярно разбиране за това кои сме ние. 
- Нечистата информация проповядва дуалността. „Това е лошо, това е добро; тези хора постъпват грешно; има конспирация срещу човечеството; предстои да се случат много бедствия“, и т.н 
- Нечистата информация упражнява насилие и натиск „Вие трябва да правите това и това; бъдете готови за промените, които ще настъпят; трябва да работите усърдно върху себе си, иначе няма да ви потръгне“ и т.н. Защо се проповядва това? Душата ви свързва с единството, с цялото. Нужно е да се научите да слушате душата си. Това може да се случи единствено ако сте свободни. Гласът на душата е мил, не насилствен. Всеки натиск и принуда държи човека далеч от неговата душа. 
- Нечистата информация предизвиква страх. “Ще се случат бедствия; трябва да се присъедините към нас, защото ще стане лошо“. Гласът на душата е глас на любов, не на страх. 
- Нечистата информация не е фокусирана върху настоящето. Споменават се различни дати от бъдещето. Нищо обаче не се коментира за живота тук и сега. Духовното развитие винаги се извършва в настоящето и се възпрепятства от отдръпването на хората от осъзнаването на настоящето. 
- Нечистата информация носи негативно усещане във вас самите. Ако не се съгласявате с поднесената информация, то се подразбира, че сте глупав и наивен или, че сте егоист и още не сте се просветлили. Ако хората повярват, че това е вярно, ще загубят вярата в собствената си интуиция и вътрешно ръководство. Това също спира тяхното естествено духовно развитие. 
- Нечистите информатори обявяват, че те са единствения истински и най-чист канал. Те смятат, че са привилегировани да имат достъп до информация, която може да се получи само чрез тях. Това кара хората да вярват, че съществува духовна общност извън тях, която знае повече и ги води към отричане на тяхната собствена, вътрешна Светлина. 
В заключение 
Ченълингът е дарба като всяка друга: рисуване, писане или музикален талант. Да притежаваш тази дарба, не те прави по-добър човек от останалите. Също и хората, които предават послания чрез ченълинг не бива да се приемат като абсолютни авторитети в духовен или етичен аспект. 
По мое мнение, трябва да четете такива послания както слушате някоя песен по радиото: ако докосва сърцето ви и повдига настроението ви, наслаждавайте му се. Ако не - обърнете на друг канал. © Gerrit Gielen

Превод от английски Диана Маринова


0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers