Рупите


 Рупите, на 8 км от Петрич е едно от чудотворните  и мистериозни места у нас.Мястото е свързано и с пророчицата Ванга, която живя по тези места. Вярва се, че построената от нея църква”Св.Петка Българска”  излъчва сила, дава здраве, изпълнява желания.Пророчицата е пожелала да бъде погребана на това място за да помага  винаги на хората.

Всяка година тук на 15 август, успение Богородично, се събират хора на традиционен лечебен събор. Ритуалът е древен, прави се целебно поливане, поливане с топла минерална вода.За да чуе Господ молбата за изцеление, всеки се полива сам и по време на къпането трябва да се мълчи. Ритуалът се прави и на 6 август-Преображение Господне.Друг почитан празник е 14 октомври – Петков ден.

Смята се, че красивата местност под Кожух планина притежава магична сила, която помага на хората..От планината бликат  лечебни извори, извира минерална вода, полезна за пиене и за къпане.Всичко тук лекува.

Преданието гласи, че тук угасналия вулкан е изригнал преди хилятолетия и е погребал под камъни и лава античен град и хиляди хора.Горещата бездна сега ни праща топлите си води за да се лекуваме.Има и лечебни водорасли, които прочистват човешкия организъм, лекуват костни и кожни заболявания.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers