pub-1860989905298420 Рупите | Рама

Рупите


 Рупите, на 8 км от Петрич е едно от чудотворните  и мистериозни места у нас.Мястото е свързано и с пророчицата Ванга, която живя по тези места. Вярва се, че построената от нея църква”Св.Петка Българска”  излъчва сила, дава здраве, изпълнява желания. Пророчицата е пожелала да бъде погребана на това място за да помага  винаги на хората.

Всяка година тук на 15 август, успение Богородично, се събират хора на традиционен лечебен събор. Ритуалът е древен, прави се целебно поливане, поливане с топла минерална вода.За да чуе Господ молбата за изцеление, всеки се полива сам и по време на къпането трябва да се мълчи. Ритуалът се прави и на 6 август-Преображение Господне. Друг почитан празник е 14 октомври – Петков ден.

Смята се, че красивата местност под Кожух планина притежава магична сила, която помага на хората..От планината бликат  лечебни извори, извира минерална вода, полезна за пиене и за къпане.Всичко тук лекува.

Преданието гласи, че тук угасналия вулкан е изригнал преди хилятолетия и е погребал под камъни и лава античен град и хиляди хора.Горещата бездна сега ни праща топлите си води за да се лекуваме.Има и лечебни водорасли, които прочистват човешкия организъм, лекуват костни и кожни заболявания.

                        Прочетете още:
                              РУПИТЕ -загадъчни и мистериозни
                                                                              ПОМОРИЙСКИ МАНАСТИР с лечебен извор
                                                                       
  КРЪСТОВА ГОРА или българския Йерусалим
                                                   
                    АРБАНАСИ- чудотворни икони 

                  Пещера, която сбъдва желания - Леденика
                

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers