Пасажът на Венера

На 6 юни 2012 г., при добри метеорологични условия, от територията на България ще може да се наблюдава преминаването на планетата Венера пред диска на Слънцето.

По време на пасажа в продължение на около два часа ще се вижда как планетата Венера бавно преминава пред слънчевия кръг.

Астросъбитията започват на 4ти юни ,когато Земята застава между Слънцето и Луната и се получава т.н. Лунно Затъмнение. Преди и след него може да се очаква повишена чувствителност и емоционални изблици. Това, което  е стартирало на предишното затъмнение, сега ще даде резултат. На повърхността ще изплуват въпросите за смисъла на живота, за начина по който го живеем.
Кои са важните неща, важните хора в живота ни? За кого се сетихме, когато Земята се разтресе под нас?
Пълнолунието активира опозицията между знаците Стрелец и Близнаци. Необходимо е да видим по-голямата картина, да вникнем в причините за събитията(Стрелец), вместо да се фокусираме само в отделните случки и факти (Близнаци). Всичко има дълбок смисъл и не е някакво Божие наказание, а да си дадем сметка на къде сме поели, да сме по-осъзнати и присъстващи в собствения си живот. Много неща ще се пренаредят в разбирането ни за смисъла на живота и подредбата на света.
Луната е в съвпад със Северния Възел, който е нашата посока, това, заради което сме тук на тази Земя. Има нужда да преосмислим живота си и да разграничим важните от маловажните неща . Много е възможно хора от миналото, стари връзки, или бизнес предложения да излязат отново на дневен ред, за да бъдат завършени, преразгледани или подновени.
 Другата важна дата е 6ти юни, когато ще можем да наблюдаваме Венера, докато преминава пред слънчевия диск. Това е рядко събитие, наречено пасаж на Венера. Пасажите се случват по двойки през 8 години (предишният беше през юни 2004г., а следващата такава двойка ще бъде чак през 2117 и 2125г.). Това явление ще извади на дневен ред неща, които са били активни през 2004г. и са останали недовършени. Сега Слънцето ще ги "осветли" и ще позволи да бъдат осъзнати и излекувани.
 Време е за медитации и фокусиране навътре в нас, за преразглеждане на предишните модели на поведение, за освобождаване от старите драми и усещането ни, че сме жертва на външни обстоятелства. Животът е огледало на вътрешното ни състояние, ние го градим и създаваме ежедневно и ежеминутно.
В настоящият момент Земята се нуждае повече от всякога от Венера, която е носител на хармония, красота, материално благополучие, равнопоставени и честни отношения между хората. Време е Азът (егото), символизирани от Слънцето да приемат силата на Любовта (Венера), за да бъде върнат изгубения баланс на Човечеството. Остава ни само да се надяваме, че ще се справим с достойнство с уроците, които ни носи „целувката” между Слънцето и великата богиня на Любовта – Венера!
Това е краят на изкуственото господство и подтисничество на мъжката енергия. Богинята се завръща. И не за да вземе връх. Не за да има пак нечие господство.Сега дойде време за обединение. Истинско преплитане, съединяване, свещен любовен танц на мъжката и женската енергия. Затова Венера се изравнява със Слънцето, затова техните могъщи преплетени енергии достигат заедно Земята. Венера трансформира енергиите на Слънцето и ги прави меки и хармонични за нашата планета.
Да изпълним сърцата си с любов, а живота си с хармония!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers