Слънчево затъмнение

Новолуние в Близнаци и Слънчево Затъмнение - 21 май 02:48ч-пръстеновидно Слънчево затъмнение.
То ще бъде видимо от Азия, източна Европа, Гренландия, Северна Америка, Арктическия и северните части на Тихия океани.

В комбинация с Венера  ретроградна. Както винаги това се случва на Новолуние, този път - в Близнаци. Макар, че няма да можем директно да го наблюдаваме, това не значи, че няма да има ефект върху нас.  
Усещането е сякаш нищо не зависи от нас и животът подрежда нещата по негов  специален начин.. Тази година е година на прехода и много неща се задвижват, и трансформират с много по - бързи темпове от досега. Най-важното е, да сме центрирани в себе си и да се фокусираме върху нашите собствени процеси, без да изпадаме в ролята на жертва, или да обвиняваме околните - те са само наше огледало, отразяват това, което имаме нужда да видим в себе си. Пък и да не забравяме, че и те минават през същите центрофуги, като нас.От астрологична гледна точка Слънчевите затъмнения имат отношение към събития, които засягат личността на човека.
Затъмнението на 21 май се свързва с реализиране на успех, след дълъг период на работа. Хората са склонни да отстояват идеите си, които в този момент могат най-сетне да получат своя дългоочакван пробив. Понеже Затъмнението е в съвпад с т.н. Южен Възел, който е свързан с опитности от минали животи, много вероятно е да се натъкнем на хора, с които сме кармично свързани, или да ни се наложи да отработваме стара карма. Понякога това носи облекчение, защото след период на неяснота и лутане, най-накрая нещата придобиват смисъл. Когато Затъмнението е Слънчево, това е свързано със външни събития. Въпреки, че Новолунието обикновено е момент за нови начинания, поради ретроградното движение на Венера сега не е добре да се предприемат нови неща, но пък може да се рестартират и подновят предишни проекти, или връзки. Близнаците са знакът на комуникацията, писането, търговията и пътуването, така че всичко, касаещо тази сфера ще бъде много активно. Добре е да сме чувствителни към това, което живота ни поднася и да се движим в синхрон с него, а не да плуваме по течението. Да не се опитваме да предизвикваме сами събитията, а по-скоро да сме готови да им отреагираме. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers