pub-1860989905298420 Ретроградна Венера | Рама

Ретроградна Венера


От 13 май Венера, планетата на любовта, партньорските и брачни взаимоотношения  и парите ще бъде ретроградна чак до 30 юни 2012 ( този срок включва нейната стационарност и стационарно-ретроградност). В този интервал от време не е благоприятно изясняването на любовни, семейни и други партньорски взаимоотношения, както и вземането на важни решения по отношение на тях за бъдещето. Не е благоприятно да се бракосъчетавате, да правите крупни капиталовложения, да купувате или продавате скъпи дрехи, бижута (злато също).

 Не предприемайте рискове по отношение на парите и ценностите си, не подлагайте любовта и брака на изпитания. Тези обаче, които са свободни и тези, които са имали връзка и сравнително скоро  са се разделили  може ретроградната Венера да ги изненада с връщане на любимия обратно при тях.
Венера доминира личното ни поведение в областта на връзките. При ретроградно движение енергията й се насочва към вътрешния ни емоционален свят, което в зависимост от еволюционното ни ниво би могло да се прояви най-вече по два начина.
Ако сме в хармония със себе си ретроградното движение на планетата ще ни направи по-сензитивни към всички области на живота, в които проявяваме творчески усет, към облекло, грим, прическа, или в начина, по който се отнасяме с другите. Ще се почувстваме по-освободени в поведението си, особено с противоположния пол. Ще се усетим емоционално спокойни, ведри и магнетични. Ще изразим себе си със стил, вкус и класа.
 Ако, обаче сме в емоционална дисхармония, ретроградното движение на Венера ще извади на повърхността не особено приятни черти на характера, като ревност и повишена взискателност към партньора. Може би ще забележим разминаване между целите, които сме си поставили в любовта, и конкретния начин, по който я изживяваме. Може би ще проявим вътрешна несигурност и склонност към емоционална изолираност. При всички положения важното е да обърнем по-сериозно внимание на себе си, чувствата си, да подредим разместените в пъзела на живота си емоции. С особена сила това важи за личните и бизнес партньорства.
 Тази година Венера ще бъде ретроградна в зодиакалния знак Близнаци и е възможно това да доведе до объркване в комуникацията между партньорите, както и до една склонност чувствата на другите да бъдат подценявани или  игнорирани. Необходимо е да бъдем внимателни с коректността си, тъй като ретроградната Венера в Близнаци би могла да подложи на изкушение междуличностните отношения, което от своя страна да доведе връзката до излишно напрежение, студенина, дори отчуждение.
 Много по-разумно ще бъде да насочим енергията й към нас самите. Венера ни дава благоприятната възможност да провокираме себе си, разбиранията и нагласите си. Да осъществим по-дълбока връзка с вътрешните си потребности. Да се обичаме повече, да се отворим по-смело към света и партньорите си, да се радваме, за да почувстваме с пълна сила младостта и спонтанността, които ни носи великата богиня на Любовта.
             Прочетете още:   Кола според зодията


ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers