5.5.5


  • 5 май 2012 е  знакова дата.
    Отново ще се отвори врата, която през останалото време е била само леко открехната. Чрез тази врата стремящите се и учениците влизат в контакт с енергии, който иначе са сравнително труднодостъпни. Тя позволява на човечеството да се приближи към Водачите на Човечеството, към истината и към реалността, което е невъзможно през останалото време.


    Учениците и посветените навсякъде по света биват подпомогнати и духовно подбудени да приемат онези велики стъпки, които са известни като посвещения, и които позволяват на човечеството да разкрие чудото на божественото и красотата на божествеността във всеки човек, както и малка частица от Плана, на който човечеството е подчинено и на който то същевременно може да сътрудничи.
    Петицата е числото на Христос. На този ден е и пълнолуние, и то Пълнолуние в Телец, което се счита за много силен портален ден в източната духовна традиция - тогава се чества празникът Уесак, който се разглежда от Знаещите по света като най-важен за световните дела, тъй като на този ден светът на духовните реалности и светът на човешките дела могат силно да се приближат един към друг.
    „Празникът Уесак е Източния празник на Буда и е най-високата точка на духовността в година. Това е свещена церемония добре известна на мнозина на Изток, а напоследък и на Запад. Древна легенда описва Уесак като време, в което всяка година Буда, въплъщението на светлината и носителя на божествената цел, се завръща от своето високо място, за да благослови човечеството. В този период Буда и Христос ( в ролята си на Световен Учител) работят в тясно сътрудничество и чрез Своето служене свързват Изтока и Запада, обединявайки тези, които Ги придружават. Това е период, в който силите на просветлението са особено активни и стимулират човечеството и витализират нашия стремеж.”

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers