Козирог Зодиакалния знак на Козирога,символ на дълга, отговорността, практичност, реализъм,усилена работа, постижения. Козирозите се раждат в периода на най-голям застой в природата(студът сковава земята), в периода на най-дългите нощи в годината и са призвани да развият изключителни сили, за да успеят да осъществят  своята цел. 

Козирогът е астрологичният знак, който има задачата да подтикне всички нас, чрез преодоляване на проблемите, чрез силата на характера, амбицията за успех и не на последно място чрез търпението, да преодолеем пречките по пътя си и да достигнем до разбирането, че живота е  ценен само, когато е осмислен и изстрадан. 
 Знакът на Козирога се свързва с прехода от пасивно състояние (символизирано от рибята опашка) в активно (изкачващата се нагоре коза).Така и Козирозите биват два вида, едните амбициозни и предприемчиви, а другите не намират мотиви да напредват и само се оплакват от въображаеми или реални препятствия. Знакът Козирог ни напомня колко е важно да бъдем зрели и отговорни.
Господаря на Козирог е Сатурн. Сатурн ни "призовава" да изразим Душите си чрез конкретни дела, а не чрез заявени, но неосъществени намерения. Напомня ни за задълженията и дълга, които имаме като хора. Учи всички ни на търпение и упорство. Сатурн е планетата на съдбата, времето, тъгата, предпазливостта и мъдростта. Тя ни учи, че пътят към успеха често преминава през сериозни изпитания, предизвикателства, провали и грешки. Но устоявайки, тогава когато всички други са се отказали, Козирозите доказват, че грешките са важни уроци по пътя на всяко развитие. Разбира се, че нищо не може да бъде постигнато без работа, дисциплина, постоянство, издражливост и отговорност. Без уважение и съхранение на финанси, ресурси, време и енергия. Без поглед към целта, която сме си поставили и в постигането, на която не се съмняваме без значение колко дълго ще ни се наложи да я преследваме.

Мисията на Козирозите е да ни научат да оцеляваме в материалния свят.....и не просто да оцеляваме, а да живеем и успеем да надхвърлим ограниченията на Материята, човешката слабост и тленност на тялото. 
Духовната цел на Козирога е да надживее егоизма и прекалено критичната позиция и се научи да чувства и разбира и нуждите на другите. 
У всеки, който изпитва силните влияния на Козирога, е скрита личност, която се тревожи за сигурността - физическа, социална и емоционална. Силата му е в неговото усърдие и настойчивост.Понякога жадува да се отпусне и се присъедини към веселието, но чувството за дълг и благоприличие надделяват.Козирозите са скрити романтици, които търсят идеална и сигурна любов.0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers