Стрелец

На 22.11 Слънцето влиза в зодиакалния знак на Стрелеца – символ на оптимизма, приключенията, истината, мъдростта, духовното израстване. Стрелец е деветия знак от зодиака, огнен, подвижен. Огънят помага на Стрелците, с ентусиазъм и оптимизъм да преобразуват всяка ситуация в положителна, а подвижен значи приспособим .

Стрелецът идва, за да „управлява” зодиака в най-тъмните дни на годината. Дни, в които тъгата, меланхолията, страховете и мрака ни спохождат най-често.Ето, че в този момент огнената факла на Стрелеца прорязва тъмнината и безнадежността, донасяйки със себе си светлина и оптимизъм . Повежда ни смело напред напомняйки ни, че „спасението” е в стремежа към истина, познания , мъдрост и духовност. Той ни учи, че смъртта не е края, че тя е само цикличност. Учи ни чрез философията и религиите, че Душата пътува през измеренията, за да се завърне отново, докато разбере всичко, което трябва да знае за живота на Земята. Това е и единствения шанс за всички нас да получим Просветление и да се слеем с Божествената енергия. Стрелецът е знак управляващ оптимизма, необходим за пътя напред и нагоре. Дава ни убеждението, че и след най-дългата нощ идва ден! Учи ни, че ако имаме надежда ще виждаме по-ясно Истината и няма да изпитваме страх. Стрелецът ни подтиква да не се спираме пред нищо, да открием своя потенциал, дори когато това означава да поемем рискове, промени и пътувания. Късметът винаги е на страната на онези, които не падат духом и никога не се предават. Затова Стрелецът опитва отново, и отново превръщайки „химерата” за щастие в реалност. От друга страна, Стрелците трябва да овладяват неутолимата си жажда от промени, защото в тях съществува известна склонност от пресищане – и в работата, и в личните отношения, и в ежедневния им живот. Важен е и начина, по който довеждат Истината до другите хора – понякога са склонни да бъдат прекалено директни, или се увличат в проповеди забравяйки, че всеки има право на своята Истина, както и на темпото, с което да я намери. Стрелецът е и символ на вечния Пътник! Той търси смисълът на живота във всички възможни измерения – във философията, културата и религията, във връзките, семейството, кариерата и обществото, във всяка точка на Земята и Вселената. Готов винаги да пътува навън и вътре в себе си, защото знае, че му е възложена важна мисия - да намери Истината и Мъдростта и да ги предаде с Любов, за Спасението на всички хора.
У всеки, който изпитва силните влияния на Стрелец е скрита личност, която иска да бъде свободна. Стрелецът ще продължи да се усмихва, въпреки всички неприятности.Юпитер управлява зодикалния знак на Стрелеца и дарява с чувство за справедливост, благотворителност, вкус към удоволствията.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers