НА КАФЕ


любими напитки  


Кафе се пие при любовна
среща, 
кафе се пие при раздяла, 
кафе през лятото горещо, 
кафе когато вън е побеляло  . . . 
но хубаво е дявол да го вземе,
кафето през работно време.
     Римско кафе
силно кафе, кубчета лед, пудра захар, канела,коняк 

Кубчетата лед се поставят в стъклени чаши, поръсват се със захарта и се заливат с горещото кафе, подправено с канела. Сместа се ароматизира с капки коняк и се разбърква.


               Мокачино 

Смесват се равни части сметана на прах и инстантно кафе, добавят се щипка какао  и щипка канела. Залива се с гореща вода и се подслажда на вкус.
                                                   
                                                         Фрапучино

сварено прясно мляко-100мл,  сварено кафе - 50мл, инстантно кафе- 1ч.л., сметанов сладолед-2с.л., 1-2 кубчета лед, шоколадов топинг

В шейкъра сложете леда, млякото и кафето. Разбийте до получаване на гъста пяна. Излейте фрапучиното във висока чаша със столче, като прибавите  сладолед.  Гарнирате с шоколадов топинг и сервирайте със сламка.


Споделете вашата рецепта?

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers