pub-1860989905298420 Усмивката | Рама

Усмивката



Веднъж едно момченце решило да види Бог. То мислило, че ще пътува много време и се подготвило, сложило в раницата си сандвичи и сок и тръгнало на път.Когато стигнало до парка, решило да почине.
Слънцето греело весело, птичките пеели своите чудни песни.
Момченцето видяло един възрастен човек. Той седял и наблюдавал птиците. Момчето седнало до него и отворило раницата  си, извадило сандвич и тъкмо решило да закуси,когато забелязало, че възрастният мъж поглежда гладно. То предложило на човека сандвич.Старецът приел сандвича с голяма благодарност в очите и се усмихнал на момчето. Усмивката му била толкова любезна, че момчето поискало да я види отново и предложило на мъжа сок.
Той отново се усмихнал мило на момчето. То било възхитено. Те седели в парка в този чудесен ден, яли и се усмихвали, без да си кажат и думичка.
Когато слънцето се скрило, момчето осъзнало, че е изморено, и решило да се връща. Тръгнало бавно, но преди да измине  няколко крачки, то се обърнало назад, върнало се до пейката и прегърнало стария човек. Той се усмихнал с най-широката си и най-топла усмивка.
Когато, се върнало в  дома си, майката била толкова учудена от грейналото от радост лицето на сина си, че го попитала: “Какво те направи толкова щастлив?” Момчето отговорило: “Закусвах с Бог.” Помълчало малко и добавило: “И знаеш ли? Бог има най-красивата усмивка, която някога съм виждал.”
През това време възрастният мъж, който също сияел от радост, се върнал в къщи.Синът му бил смаян от мира, изобразен на лицето му, и попитал: “Татко, какво те направи толкова щастлив?” Той отговорил: “Закусвах с Бог в парка.” После се замислил и добавил: “И знаеш ли, Той е много по-млад, отколкото очаквах.”
Много често ние подценяваме силата на един поздрав, на една усмивка, на  една мила дума,  или най-малък жест на грижа, всички от които могат да променят един живот. Хора идват в нашия живот , остават за сезон или за цял живот. Прегърнете всички еднакво!
                            
Прочететеоще:

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers