10 стъпки към по- интимни взаимоотношения
1.Намерете общи интереси и ги преследвайте заедно - това увеличава близостта и дава възможност да споделяте идеи.Работата ви обаче трябва да се основава на взаимно доверие, а не на критика и осъждане.
 2.Смейте се заедно- смехът е един от начините, с който можем да се свържем с други хора. Смехът е универсален феномен, той намалява стреса, подобрява имунната система и гони депресията, повишава настроението и укрепва социалните контакти.

3.Подкрепяйте партньора си – въпроса е да давате правилната помощ, когато е необходимо.Всеки има различна представа от каква помощ се нуждае- физическа,емоционална или материална.Убедете се от какво се нуждае партньора ви. Избягвайте твърде много съвети. Никой не иска да слуша, какво трябва да прави.
 4.Приемете се такива – не живейте с идеята че някой ден ще го/я промените, това не е реалистично. Приемането върви ръка в ръка със споделянето. Насърчавайте споделянето на мечти, желания, чувства, надежди, лични истории.Споделянето трябва да бъде взаимно. 
 5.Бъдете емоционално достъпни- не крийте своите емоции, споделянето на емоциите показва на партньора ви, че го чувствате близък. 
 6.Обръщайте внимание – какво казва и какво обича да прави.Поглеждайте го/я често в очите, изслушайте внимателно какво ви казват, не мислете само за вашите нужди. 
 7.Споделете своята духовна или религиозна принадлежност.Общата философия за живота укрепва връзката.
 8.Бъдете физически привързани- физическата привързаност не се ограничава до полов акт, това са добрите маниери и дребните жестове, които насърчават интимността.
 9.Поддържайте зрителен контакт – това е едно от най-важните неща за създаване на интимна връзка.Контакта с очите показва доверие и емоционална откритост.Очите са прозорец към интимността.
 10.Отдайте се на общуването- когато общувате с партньора си не гледайте едновременно телевизия, или в екрана на компютъра или не говорете по телефона.Партньора ви ще се почувства емоционално изолиран, това не поддържа интимността.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers