Вегетарианство

Храната определя качеството на нашия живот. В природата всяко животно си знае храната, лъвът яде месо, врабчето просо.Всеки биологичен вид се придържа към неговата храна.
Редица характеристики на човешкото тяло - форма и движение на зъбите, дължина на стомашно чревния тракт и др. показват,
че храната характерна за човешкия биологичен вид е - плодове зеленчуци, зърнени култури и варива.
Вегетарианството има редица предимства в различни аспекти - здравословни, морални икономически и екологически.
По добро здраве-Вегетарианското меню повишава приема на фибри, магнезий, калий, витамини и намалява храните с наситени мазнини, холестерол, натрий.Повишава се общия тонус, тъй като за усвояването на растителната храна е необходимо по-малко енергия. Вегетариянската храна обогатява вкусовите възприятия и отключва сетивата. 
Вегетариянците са оптимистично настроени, със стабилна емоционалност и развита духовност.При тях е ниска заболеваемоста от нелечими заболявания, като рак, диабет ,остеропороза.
Около 50 000 милиона животни годишно се избиват за храна..Месодобивната индустрия е наложила противоестествени методи за отглеждане на животните с оглед на максимални печалби.  Вегетарианството е начин на живот, основан на уважение към природата, всяко живо същество и нас самите. То е прилагане на принципа на ненасилие, който е един от аспектите на моралния кодекс.
Всеки опит да се омаловажат плюсовете на вегетарианството е признак на консерватизъм и в разрез със здравия разум.

Напишете в коментари вашата любима вегетариянска рецепта!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers