Смехотерапия

         Смях 


Смехът активизира редица мозъчни процеси. Той стимулира междуличностните контакти и повдига настроението.

Практикувайте това безплатно щастие колкото се може по-често, дори когато не ви е до смях,разтегнете устните си и се засмейте.Това постепенно ще прогони лошото ви настроениеСмехът отпуска клетките и   стимулира отделянето на хормона на щастието.
Затворете очи, поемете въздух през устата и  успокойте дишането,отпуснете тялото. Представете си в това състояние на отпуснатост как дълбоко от корема ви се надига смях, който вибрира по цялото тяло.
Може да си представите миризмата на люляк или друго цвете, която да свържете със смеха.Проследете как всяка клетка от тялото ви се смее, от главата до петите.Мозъкът не може да разграничи, дали човека намира нещо смешно и започва да се смее.Насладете се няколко минути на това състояние на спокойствие и пълно щастие.
     Смехът е здраве.Редовният смях подсилва белите дробове и кръвообращението, имунната система е също облагодетелствана, тъй като се стимулира образуването на антитела.Смехът е особено полезен за психиката.Хората, които често се смеят,страдат рядко от стрес, неврози и страхови синдроми.
     Смехът ни прави привлекателни.Фактът, че една жена се смее на вицовете на мъжа, я прави атрактивна за него.Ако смехът и е искрен, сърдечен и приятен за ухото, тя му става особено симпатична.
       Често пъти в смеха се крият послания.Тези, които се смеят заедно, принадлежат на една група. Хуморът е най-добрият начин за разведряване на напрегнати ситуации.

        

                    А вие на какво се смеете,  споделете...

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers