Банята

 ФънШуй дизайн


Банята се управлява от могъщия Воден дракон,който обича нежния кремав цвят на перлите.Старите ръкописи обясняват, че тъй като банята е мястото, където водата (символът на парите) влиза и напуска къщата, подредбата и се отразява върху парите на обитателите.

Стените в бледи пастелни цветове-праскова, кайсия, лимоново-жълто, синьо и зелено внасят хармония в банята. Избягвайте пресушаващото енергия чисто бяло.Но ако се налага да се примирите с него, добавяйте ярки акценти с хавлиените кърпи,пердето на душа или изтривалката на пода.
Във фън шуй Черната костенурка е  един от духовете пазители на  дома. Шарката "тартаруга" внася благоприятен акцент в поставките за хавлии, сапунерките и другите аксесоари. Бълбукащата вода носи допълнителна енергия за обитателите на къщата, затова джакузито и ваните с тангентори са благоприятен фън шуй.
Съвременните архитекти поставят до всяка спалня отделна баня, но древната китайска мъдрост не одобрява това. Банята с лице към спалнята излъчва лоша ци и ще навлече храносмилателни проблеми на обитателите.Лечението?Кристал поставен между банята и леглото, или огледало на вратата на банята.Винаги дръжте вратата на банята затворена.
Ако с отварянето на вратата се натъквате на гледката на тоалетната чиния, значи имате най-лошия фън-шуй.Вашият финансов късмет изтича заедно с водата в казанчето.
Лечението?Винаги дръжте капака на тоалетната чиния спуснат.Може да скриете тоалетната зад параван от опушено стъкло или някаква друга преграда.Друга възможност е да окачите искрящ, прозрачен планински кристал близо до вратата на банята за да подобрите енергийния поток.
Друго предложение. Поставете растение близо до или пред вратата на банята.                ВИЖ ОЩЕ


0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers