За къде бързаме


      За къде бързаме 


В надпревара с времето, бягаме от минало към бъдеще, а настоящият момент-мястото, където се разиграва животът ни, е загубил смисъл.


Как да понижим нивото на стреса?
Зачеркнете няколко точки от всекидневния си график,и посветете извоюваното време на себе си.

Физическото движение успокоява. Всеки ден се движете, практикувайте спорт, играйте гимнастика.Без претоварване, колкото ви е приятно. 
Почивайте.
Отклонете вниманието си от това, което ви нервира.Намерете си закътано място, седнете удобно и в продължение на 10 минути дишайте спокойно и равномерно.Тялото ви ще се отпусне, ума ви ще се проясни.
Горда осанка.
 Когато сме стресирани се изгърбваме, отпускаме рамене,увеличава се натоварването върху ставите и мускулите.Хубавата стойка увеличава кислорода в белите дробове, подобрява външността ни. Затова изправете гърба и раменете.Наблюдавайте тялото си.
Пълноценно хранене.
 Консумирайте преди всичко плодове и зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести продукти, риба и нетлъсто месо.Стресът обезводнява организма.Пийте много течности.Консумирайте кисело мляко.
Мислете позитивно.
Радвайте се на живота,мислете за приятните моменти на битието, повишете самооценката си.Възприемайте проблемите с чувство за хумор, не ги преувеличавайте.Смейте се, смехът прогонва негативните емоции.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers