Ред и чистота

АБ на Фън Шуй дизайна 
 Почистете и подредете, освободете се от всичко ненужно. Така ще почувствате прилив на свежа енергия , въодушевление, здраве.                                                  
Почистете и подредете стаи, гардероби, чекмеджета и килери. Отстранете всички неща, които не сте използвали последните шест месеца.Подарете ги или ги изгорете. Задръстените килери означават задръстен ум. Направете място за новото. Вселената обича символичните жестове.Според Фън шуй разхвърлените и мръсни места привличат лоша енергия и гонят късмета. Поддържайте ред и чистота, превърнете всяко помещение в слънчев кът.
Фън шуй обещава, че щом създадете хармония във вашия дом, ще поощрите радост, щастие, късмет. Китайската мъдрост гласи-енергията ци не може да играе на разхвърлена сцена. Безпорядъкът блокира жизнената енергия, изморява обитателите и ги държи в застой. Отделяйте по 15 минути да разчистите и подредите поне едно чекмедже на някой шкаф. Изхвърлете или раздайте всичко ненужно. Веднага след това ще почувствате прилив на свежа енергия.
 Не почиствайте големи помещения наведнъж, ще капнете от умора и ще се откажете. Всеки ден отделяйте от 15 до 30 минути за подреждане на някой шкаф или стая. Така ще си набавите свежа енергия.
Безпорядъкът близо до входната врата навлича неприятности. Входната врата е вход за жизнената енергия.Ако е затрупана със стари мебели, вестници и списания ще се чувствате изморени.Трупането на вехтории разкрива страх от бъдещето.
Ако имате килер за ненужни вещи, отделете време за да разчистите вехториите. За да дойде нещо ново, трябва да изхвърлите старото. Изхвърлете ненужните вещи, които вече не ползвате и почистете, веднага  ще почувствате  въодушевление.  Превърнете вашия килер във фитнес, място за слушане на музика или място за любимо хоби. Според фън шуй неизползваните стаи развиват лоша енергия и привличат нещастия. Измислете ново приложение на такива помещения.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers