Водолей

 Той символизира свободата, равенството, демокрацията и уникалността. Това е знакът на бъдещето и глобалните промени. Свързва се с приятелство, вежливост, спокойствие.Ексцентричност, независимост, хуманитарни въпроси.
Една от основните черти на въздушния знак Водолейе свързана с информацията, която макар и невидима пътува през пространството и носи познание. Ето защо Водолеят се счита за призван да “тласка” човечеството напред във всички сфери на живота, и най-вече в науката, отговорностите пред обществото и изкуството.
Водолеят е мъжки, неподвижен, въздушен знак.
Представителите му с поведението си непрекъснато  „предизвикват” света и хората около себе си, отстоявайки собствени правила, демонстрирайки нетрадиционно, дори провокативно държане, желание за непрекъснати промени, готовност да се поемат рискове без особено вълнение за последствията.
Те често шокират околните и са готови да се противопоставят на всичко, което другите правят само защото правилата са такива.
Водолеите отстояват личната си свобода както никой друг зодиакален знак. Те са бунтари, новатори, обществено ангажирани , готови да се борят за всяка кауза, в която вярват. Обожават промените и са в състояние да сменят рязко първоначалните си виждания, поради което околните често ги възприемат като непостоянни, твърде променливи, неустойчиви, дори ненадеждни.
Каквито и да изглеждат обаче, Водолеите са истински бойци, когато се отдадат на някаква кауза или интелектуален идеал. Ценят хората, които изповядват еднакви на техните възгледи, затова често са по-добри в приятелството, отколкото в любовта.
 Астрологията свързва Водолея с новите пътища за развитие, с дързостта да се напредва там, където малцина имат куража да вървят. Така чрез представителите на този зодиакален знак се осигуряват необходимите за всеки напредък на обществото хора, които “дърпат” всички останали напред и така “предпазват” общността от закостенялост, скованост и липса на адаптивност към непрекъснато променящите се условия.
Личността на типичния Водолей има силен интелект, оригинални и неочаквани идеи.Независимост на мисълта и действието. Общителен, отзивчив хуманен.Духовната им цел е да развият самоувереност.
0 коментара:

Публикуване на коментар

Да сме здрави е най-големия дар

Да сме здрави е най-големия дар

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.Followers